(2557) Nepečený dort

První vrstva:
3/4 kg oloupaných jablek
trochu vanilky
cukr dle chuti
2 pudinky

Jablka rozvaříme s 2 dcl vody, osladíme a zavaříme 2 pudinky rozmíchané ve studené vodě.
Formu  vyložíme potravinovou fólií a vyskládáme  piškoty a vrstvami  jablek. Poslední budou piškoty. Necháme vychladnout a přidáme druhou vrstvu –  mandarinkový kompot  a krém:
šlehačka
zakysaná smetana
cukr
vanilka
pudink Olé

Ušleháme  šlehačku, do ní přišleháme velkou zakysanku, cukr podle chuti, trochu vanilky a jeden Olé pudink. Ozdobíme   šlehačkou a mandarinkami.

Recept poslala Bláhovka: „Potřebovala jsem udělat pro synka dort a tak jsem zkombinovala pár receptů. Z tohoto množství byly dorty dva, jeden menší a jeden větší. Vypadá to složitě, ale je to rychlé a hlavně lehké a jedlé.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2557) Nepečený dort

  1. sharka.68 napsal:

    dělávám ho v létě, je skvělej.. tuhle verzi bych prubla v zimě..přidala bych do jablek skořici a badyán..do takových vánočních tónů bych to hodila..no snad na ty letošní….

  2. kvetula.v napsal:

    Nějaký takový dezertík potřebuju. Přemýšlela jsem nad pudinkovým, tohle bude lepší.
    Jen bych měla dotaz : Hani, kolik vody tam přijde s těma pudinkama?

  3. sharka.68 napsal:

    Olé- ty jsou za studena nebo ne? Že bychom nevařily, jen vmíchaly…

  4. Vera M. napsal:

    Já znala jen vychlazený z ledničky se spoustou šlehačky = výborné osvěžení .
    Tohle je už skutečný dort . A bude svěží , výborný . Díky za ten návod .
    Taky prosím o doplnění , v jakém množství vody pak rozmíchat ty dva pudinky . Díky .
    Podlevočně ?

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jéééé, ten jsem již hodně dlouho nedělala. Když byly děti malé a bylo hodně jablek, tak jsem ho dělala hodně často.
    Ale jen tu první vrstvu s piškotama a navrch přišla našlehaná šlehačka.
    A jak si děti pochutnávaly. Dík za připomenutí 😉

  6. a.rena napsal:

    Jé, na ten jsem zapomněla! Taky jsem dělávala často, děcka milovala. A tento je hezky vytuněný, tak jdu do toho.

  7. Jiřina napsal:

    Je to moc dobrý dort, lehký a navrch šlehačku. Jeden čas jsem ho dělávala hodně. Někdy jsem místo pudinku dávala šlehačku se zakysanou smetanou a trochu cukru a prokládala jahodami a malinami, někdy jen kiwi , banán, co bylo po ruce. Vždycky to bylo hned pryč, každý si rád přidal. Děkuji za připomenutí. 🙂

  8. Macůrková Jana napsal:

    Variace na recept č.27. Já dávám jednu želatinu, abych měla jistotu, že to ztuhne. Tchýně dávala jen puding.

  9. BOYE napsal:

    Byly doby, kdy jsem v domě žila „sama“. No, bejvalo nás tu i deset. A prachy jsme většinou „kulturně“ spotřebovali a na jídlo moc nezbejvalo. Klasika. A protože zahrada poskytovala, tak jsme jedli v tučných týdnech kuře, hrášek a rejži. V hubenějších bramboračku či jinou polívku z listí, stvolů, kořenů a hlíz. No a když už nebylo nic v portmonkách, byl jablkovej pudink s piškotama. V dortový formě, servírovanej na porculánu po babičce. Další stupeň byl, když došly i piškoty… Ale dvacetník na pudingový prášek se vždycky našel…
    I moje děti tenhle dort milujou a vnoučata taky. U nás se vaří nepřetržitě už sedmatřicet let (což je lež, páč mně je pětatřicet, žejo). A pokaždý to ve mně vyvolává blahé vzpomínky.
    Tenhle Bláhovčin je dotaženej do svátečna. U nás se šlehačka pokapává čokoládou. Ale protože Olé je taky oblíbená surovina, budu to muset prubnout.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..