(2573) Srbské vepřové žebírko

vepřové kotlety bez kosti

Suroviny na přílohu – množství podlevoční :
směs červené a zelené papriky (mám zamrazené proužky paprik z loňské sklizně)
rajčata (ta na větvicce  jsem tedy rozmařile koupila)
cibule
pórek
stroužek česneku

Vše  orestujeme na másle do mírného změknutí,  přidáme  trochu cikánské omáčky nebo kečupu, aby se udělala pěkná omáčka. Osolíme opepříme, eventuálně dochutíme chilli papričkou nebo chilli vločkami.

Maso naklepeme (autorka  měla silnější, tak jsem rozřízla a naplnila bylinkovým máslem. Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi nebo na grilu.

Podáváme třeba s opečenými plátky brambor a lžičkou bylinkového másla navrch.

Recept poslala Jana: „A když zbydou brambory a zelenina, všechno se zlehka promíchá,  přidají se fazole nebo opečené haloumi ( kvůli bílkovině) a je oběd na zítra do práce. Asi by se dalo přidat i volské oko, ale to je lepší čerstvé.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2573) Srbské vepřové žebírko

  1. jarybarka napsal:

    Díky Jani. Dnes bude variace.Sice měla být kotleta na žampionech ale tvůj barevný talíř zvítězil. Maso bude na pánvi a příloha rýže.Brambory byly včera zapékané se šlehnou.
    Ty máš porci masa podle mého gusta😉👌

  2. sharka.68 napsal:

    to vypadá prudce jedle…no nic, mám dršťkovou 😀 , nevyměníme si to?

  3. a.rena napsal:

    Jo a mám chuť i na žebírko, tak prosím poslat dvě porce, jo?

  4. Imelda napsal:

    Taková jídla mám ráda, hlavně hodně zeleniny.
    Už se těším na léto, až poroste na zahradě.

  5. Francizska napsal:

    Koukám, že se mi neodeslala komentář. Je to nádherné, láká k ochutnání. Moc hezký naservírované.

  6. Macůrková Jana napsal:

    Tohle si dělal můj táta. Většinou z krkovičky nebo z kotlety iod krkovice. Měl rád víc prorostlé.

  7. kvetula.v napsal:

    Jééé… to je přímo pastva pro oči… Ty kostičky na mase „maloval“ gril? Kotlety nemyje, spáchám z libové krkovičky – snad to nebude moc velký prohřešek?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..