300 g kuřecí játra
olej
grilovací koření dle obliby
strouhanka
Očištěná játra rozdělíme na větší kousky, z jedné strany obalíme grilovacím kořením, následně z obou stran ve strouhance a naskládáme do dobře vymaštěného pekáčku a ještě olejem pokapeme. Pečeme cca půlhodinku – výborná jsou pečená v remosce.
Vhodná příloha – brambory v jakékoliv úpravě a zeleninový salát. Uvedené množství je na dvě porce.
Poslala Květoslava
U nás budou v sobotu kachní, s hranolkama.
Květo další parádička.Ty teda jedeš.Samé dobroty.Ja tě ani nestíhám.
Je to moc lákavé.A jednoduché.
Přidávám se , taky Květku nestíhám a to dělá sladké , slané … všechno logické a určitě chutné . Tam se nastěhovat , fakt . Lakys, jedem . Vzůrečků nedají , ale tam se budem mít 😄😄😋😋
Věrko to nevím nevím jestli to bude bezpečné oni tam mají nějakého velikého medvěda…🤣🤣🤣🤣🤣
Chtěla jsem to taky napsat – jednak méďa se nerozdělí, a nedělím se ani já, takže se Věrka na zvzůrečky těší zubytečně..
To si taky říkám. Samé krásné recepty.
No počkat, taky se k nim chci stěhovat. O medvědovi vím, ale ten je milý méďa, z toho bych strach neměla. A dobrých lidí se vejde! A já nečekám a vyrážím, cesta je daleká, tak ať to na oběd stihnu. 😃Jen malý dotaz – „nestřílejí“ játra pod tou strouhankou?
Reni, jatýrka jsou hodná, stejně jako můj domácí medvídek. Zatím jsem je pekla vždycky v remosce, ale nikdy nebylo „poprskané“ víko. Ona ta strouhanka je taková vláčná…
já ráda játra, ale příloha musí být brkaše nebo rejže… 😉
Mne tedy nenapadá, jaký k tomu stvořit sosík – z jatýrek je tak akorát trošku na omaštění brambor, ale šikovná kuchatka, která má chuť na rýži, si jistě poradí.
Vzhledem k tomu, že máme rádi játra, tak dnes zakoupím a zítra upeču. Asi s brkaší.
Přemýšlím, že tam přidám i půlené žampióny, houby nic nezkazí. Pro nás dva super.
Kdybych je pekla i pro sarančata, musela by toho být lodna. Dík za recept.
Dobrý nápad Hanči, přihodit šampiona mne nenapadlo. Možná proto, že mi to vychází v remosce akorát na zaplněné dno, ale zkusím přihodit, co to udělá s chutí. Však on to ten můj ochutnávající Méďa zhodnotí, co bude příště lepší.
Ještě jsem chtěla podotknout , že by mě NIKDY
nenapadlo péci Ledvinky . Až recept dnešní oslavenkyně Evy mě naučil a proto i tomuto receptu na játra věřím a není řečeno , že když jsem dodnes dělala vždycky játra na pánvi , že je nebudu odteď péct v remosce . Taky díky
Nikdy jsem pečená játra nedělala,pouze opékaná nebo smažená, takže… děkuji a zkusim..👍
Jak píše Sharka. Já ráda játra! A nejradši s rejží, ale vzhledem k té strouhance v obalovací soustavě v tomhle případě ERTEPLE. Buď jen tak, nebo herbábnou kaši…
Jen si tu tak přemejšlim, jaký je moje oblíbený grilovací koření. Směsky totiž nekupuju a griluju minimálně. 🙂
Myslím Luci, že vy si s namícháním pikantní směsi jistě poradíte.
Játra máme moc rádi, ale pečená jsem nikdy nedělala. U nás většinou smažená, někdy na cibulce a pak omáčka. Jen bych přemýšlela jaké grilovací koření. No, nějak to vymyslím. 🙂