5 ks vajec
8 ks rohlíků
0,5 ks uzeného kuřete (lze nahradit uzeným masem)
1 hrst pokrájené zelené petrželky
0,5 KL prášku do pečiva
1 smetana
10 dkg krůtí šunky
1 hrst dalších bylinek (např. pažitka)
trocha sádla
sůl, pepř, muškátový oříšek
Maso a šunku nakrájíme na malé kousky a osmahneme na trošce sádla. Necháme vychladnout.
Rohlíky na kostičky zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce. Jakmile se tekutina vsákne, tak sůl, pepř, oříšek (může být a nemusí), maso, šunka, bylinky a nakonec přidáme prdopeč. Vše vymícháme a dáváme do sádlem vymazaných formiček na muffiny.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 cca 30 minut. Jsou to chuťovky, tak řapíky celeru, kousky syrové mrkve …. a k tomu různé dipy.
Poslala ÚSměvka: „Věřím, že bude chutnat nejen na Velikonoce.“
zrovna včera jsem koumala o tom, že upéct každému ve formě na muffin nádivku na velikonoce k jehněčímu, nebude od věci a ono to tu dneska je!!!!
Jsem Ti četla myšlenky 🤣🤣🤣
Kecám, jehněčí sice dělat nebudu, ale zbyly mi rohlíky, tak proč to nevyzkoušet.
Tak já dneska, tedy už včera, jsem si koupila uzenej kus kuřete a když jsem ho pojídala, napadlo mě, že by šlo do nádivky pro neprasožravce. A těšila se, jak budu s tímhle nápadem originální. A jak koukám, nejen Sharce čteš v hlavě… Chicht.
🤣🤣
Někde jsem četla , že dvakrát pečený rohlík je úplně nej a tady to máme . To se fakt hodí , každá budeme mít plno návštěv . Super
Terminus technikus „dvakrát pečený rohlík“ se mi moc líbí 🙂
Fakt jsem to četla někde a možná šlo o žemlovku , ale také mám recept na cukroví : takové hrudky s kostičkami rohlíku , bezvadné .
Jenže – víš , jak to je . Už se nedělá tolik druhů a mládež : nedělej toho tolik , nechceme jist tolik sladkého … takže tento moc dobrý druh zapadl
To cukrové se jmenuje chrousti.
Je to moc dobré, pečou to tady na Prajzké , ale jak pravim , děcka už chtějí jen to nejoblíbenější a dost
Nojo, chrousti! Ty dělala babička – já jsem na ně úúplně zapomněla!
No jasně, to dělávala moje babičky a bylo to skvělé 👍
Formičky na muffiny nemám, ale loni jsem nádivku pekla v silikonových pidi bábovkových formičkách a vypadala moc hezky. Takže to letos zopakuju. Recept se mi líbí, nádivka se doma dělala trochu jinak, takže tentokrát bude podle Úsměvky. Děkuji. 🙂
😘
Z tohoto množství je cca 20 muffinků. Já to mám trochu komplikované, část dávám na plech do těch muffinkových formiček (takový plech s ďůlky) a zbytek do zapékacích mističek, tak se to bubě odhaduje.
A je jedno, do čeho to dáš, hlavně, že jsou to tzv. jednouhubky (to říká moje mňouče) 🤣🤣
Kdysi dávno, když jsem ještě neměla ani plech, ani formičky, ani ty silikony (jako formičky 🙂 ), tak jsem kdesi vyčetla – že by Péťa vařič? – kdo nemá formičky, použít lze vymyté mističky od paštik (fungovalo to taky)
ano,malý hliníkový a nebo jdou i malý konzervy…
Papírový košíčky na mufíny…
Ty papírový košíčky, pokud nemají oporu, tak se občas rozlezou do šílených tvarů. Zkoušela jsem takto panna cottu a nic moc. Beztvaré nic. I tady bych měla docela strach, je v tom trochu prdopeče. Ale fakt je, že zrovna tady by to mohlo být jedno. 😉
To vypadá moc hezky. Takové věci milují. Nedávno jsem dělala obdobné. Zbylý mi čtyři namazané housky s máslem, ementalem a šunkou. Bylo mi to líto vyhodit. Přidala jsem kousek uzeného. Bylo to vynikající. Snad nejlepší „nádivka“, kterou jsem kdy udělala. A ty housky byly bohatě mazané. Zbylý mi po výletě na lyže.
Hele, to byl FAKT super nápad!
Teda , Hani , 😎😎😎😎😎
No vidíš, to je bezva nápad jak zlikvidovat zbytky i s máslem. Jsi šikulka 👍👍👍
Franci, dobře!👍
Je vidět, že je to dobrá hospodyňka👍 – mne by to fakt nenapadlo.
Dobrý nápad s mufinami.Předám snaše.
Tak já jsem už jednohubkovou nádivku dělala, zapomněla, a tak děkuji za připomenutí a na Velikonoce udělám. To si šplhnu, páč je to dobrotka veliká.
Na JakTak mne nádivkové miffiny zaujaly, říkala jsem, že vyzkouším. Tady máme vyzkoušené, takže volba jasná – jen musím koupit rohlíky (bílé pečivo se u nás běžně nevyskytuje). A na žádné Velikonoce čekat nebudu 😉😋😎