(2594) Pečené brambory Hasselback

brambory
máslo
česnek
strouhanka
parmazán
sůl
pepř
petrželka
slanina

Brambory důkladně omyjeme, položíme na lžíci a nařežeme na tenké plátky –  nedořezáváme, musí držet pohromadě. Osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem. Pečeme 25 minut  troubě předehřáté na  220°.  Vyndáme z trouby znovu potřeme rozpuštěným  máslem  – snažte se dostat i mezi jednotlivé plátky. Posypeme strouhankou smíchánou s parmezánem a dáme péct na dalších cca 20 minut. Nejlepší je podávat je posypané nasekanou petrželkou a slaninovými škvarečky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (2594) Pečené brambory Hasselback

  1. sharka.68 napsal:

    Nedorizneme, protoze je krajime na te lzici🤗 a hsiu super…jen to neznam pod timhle nazvem..u nas parmazanove brambory

  2. Vera M. napsal:

    Perfektní . U nás moc oblíbené jídlo .
    V nějakém pořadu v TV kdosi radil brambor položit vedle dřevěného prkýnka ( je vyšší než plastové ). A nůž se vždy zastaví na prkénku . Je to pohodlný způsob nedokrajování brambor 😉

  3. kvetula.v napsal:

    Včera jsem konečně vyzkoušela brambory … Jednoduché pečené…. a už další ňamka. Toto sice bude trochu pracnější, ale výsledek určo bude stát za to. Jen budu muset vychytat, jestli radši menší, nebo větší hlízy. Pro dva si můžu i s menšíma pohrát a bylo by to rychlejší 😋😷

  4. BOYE napsal:

    Začíná tu být dost přebramborováno. Čímž je způsobeno, že já začínám mít přežráno. Já taaaak miluju brambory! A zvláště pečený. Všelijak. A pokaždý, když se tu nějaký objeví, začnu nekontrolovatelně slintat a žhavit troubu! A teď si budu muset dojít koupit i parmazán, nebo nějakej „gran, grana“, prostě nějakej dobrej a tvrdej (sýr).
    Jak tak tady krotím chutě, došlo mi, že poslední brambory padly na salát o štědrovečerní večeři. A taky strouhanky nět, došla zároveň s brambory. Tož je třeba nakoupit velmi. Ó, to bude mít pan Nguyen – Li radost. Tak nezdržujte, jdu do krámu (především proto, že mi došly cigára…)!
    A pamatujte, že parmazánovo-strouhanková krusta, podpořena máslem, je výborná na skoro všem! Na bramborách obzvláště. Lhostejno, zda Hasselback, Savarin, Erteple…

  5. Macůrková Jana napsal:

    Něcopodobného mám v receptech jako „Bramboroví ježci“. Brmbory jsou krájené dokonce do čtverečků.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ale ty vypadají kouzelně ….. tož díky za recepísek, určo bude vyzkoušen v brzké době 😋😋

  7. jarybarka napsal:

    To je nádhera. Jedny brambory lepší něž druhý.Všechno potřebné mám. Jen brambory to asi bude chtít jiné než mám ve sklepě. Prozatím ukládám.

  8. Jiřina napsal:

    Brambory na jakýkoliv způsob nikdy nezklamou, tyto jsou zkrátka s sež..ní a hned.
    Děkuji za recept, připomněl mi, že je musím přebrat jestli jsou v pořádku.

  9. Macůrková Jana napsal:

    Vloudila se chybička při číslování, takže vyřešeno posunem jednoho čísla sem dopředu. To jen abyste se nedivily, že je tam tolik komentářů už teď.

  10. a.rena napsal:

    Mmj, už jsem je dělala několikrát, jsou vynikající.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..