(2598) Wellington z vepřové panenky

panenka
listové těsto
bylinky (rozmarýn, tymián, petrželka …)
mořská sůl
vejce
trochu žampionů portobello
pepř
1 PL dijonské hořčice
plátky pršutu
olej, máslo

Nejdříve uřízneme bonbonek z panenky a hezky jí očistíme. Je to důležité, aby se nám rovnoměrně propékala. Žampiony očistíme papírovou utěrkou a nameleme je, či rozsekáme v drtiči.
Na pánvi na oleji nejdříve zprudka opečeme osolenou a opepřenou panenku, z každé strany cca 1,5 minuty. Maso vyndáme a necháme odpočinout. Na pánev přihodíme kousek másla a opečeme žampiony, které zbavíme vody. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky.
Vše necháme vychladnout.
Připravíme si folii, na kterou rozprostřeme pršut po celé ploše. Přidáme žampiony. Maso potřeme vrstvičkou hořčice, dáme na folii a zabalíme do úhledného bonbonku. Dáme do lednice a necháme cca 20 minut odpočívat. Nakonec zabalíme do listového těsta, opět pěkně utáhneme, okraje potřeme žloutkem a slepíme. Dáme do pekáčku mírně vymaštěného, potřeme žloutkem, propícháme těsto vidličkou a do rozpálené trouby na cca 180° cca 15 – 30 minut. Záleží, jak kdo má rád maso (já krvavé nee).

Recept poslala Úsměvka: „Žampiony jsem měla bílé, tak ten řez nemá tak hezkou barvu. Příště zkusím se špenátem místo hub, myslím si, že bude lepší. Místo pršutu dám příště jemně pokrájenou libovější anglickou slaninu. A pochvala toho mojeho byla, tak dobrý 😉“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2598) Wellington z vepřové panenky

  1. Jiřina napsal:

    Vypadá to nádherně a určitě i chuť bude velmi dobrá, jsou tam samé dobré věci. A vajíčka jsou určitě domácí – krásná barva. 🙂

  2. jarybarka napsal:

    Vymazlená krása.Se špenátem a anglickou bych si dala.

  3. Vera M. napsal:

    Dělala jsem jen jednou , povedl se , ale ten tvůj vypadá luxusně . Děláš chutě

  4. kvetula.v napsal:

    Tak tohle je skvostnej „bonbonek“ 👍 to můžu i na mojí dietku 😋

  5. sharka.68 napsal:

    no to je nádhera a to mi děláš dneska, když tu nemám nic k jídlu….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..