1 kg brambor
2 vejce
30 g másla
sůl
asi 200 g hrubé mouky
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej na smažení
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, odcedíme a hned
prolisujeme. Přidáme máslo, vejce, sůl a hrubou mouku. Vypracujeme těsto, ze
kterého tvoříme menší válečky, které obalíme v trojobalu (hladká mouka – vejce –
– strouhanka) jako řízky. Smažíme je na rozehřátém oleji, po vyjmutí je necháme
na papírovém ubrousku zbavit přebytečného tuku a podáváme je jako přílohu
k různě upravenému masu nebo jako samostatný pokrm se špenátem nebo dušenou
zeleninou.
Recept poslala Fialka
Fialko! Kdybys poslala tři kousky, mám vystaráno, co k dnešnímu šupenátu. Takhle se s tím budu plácat sama. Ale díky – dobrá obměna!
Krokety mám ráda.Nemusim k nim ani maso.Zelenina stačí.Dik za recept .
Taky to mám tak, už se mi sbíhají sliny.
Já poslala ihned do D , kde milují . Vím podle toho , že si dávají v restauraci .
Takže díky za recept . Nikdy jsem to doma nekutila a potomstvo ochudila
Sice už tu bylo i lákadlo v podobě kořeněných kroket, ale přiznávám, že ani ty jsem ještě nespáchala – v životě jsem krokety nedělala. Že bych se konečně hecla a válečky usmažila? 🤔 Chuť by byla 😋😎
Samostatné i ke špenátu budou výborné. 🙂
Žjůůůů, tak to zkusím 👍👍