(2619) Sacher

10 dkg másla
10 dkg hořké čokolády (rozpustit)
15 dkg cukru
3 vejce (z bíků se ušlehá sníh a zamíchá se do hmoty až nakonec)
15 dkg mouky
1/2 prášku do pečiva
125 ml mléka
Metličkou umíchat a nechat péct při 190°
Po vychladnutí potřeme korpus meruňkovou marmeládou a čokáladovou polevou (každý dělá po svém, zde 7 dkg másla, 7 dkg rozpuštěné čokolády, 7 dkg cukru).

Recept od Simony poslala Věra.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2619) Sacher

  1. Vera M. napsal:

    Teda, Haderach to tady sází 😁. Simona je moje dcera a recept je také od babičky . Babičky jejího manžela z Rakouska . Starodávný a mnohokrát v té rodině podávaný .
    Nepotřebuje ani šlehačku . Je OK i samotný .
    Polevu dělá : 7 dkg máslo , 7 dkg rozpuštěná čokoláda , 7 dkg cukru .
    Simona náhodou zrovna pekla švagrovi k narozeninám a poslala foto i recept .

  2. Francizska napsal:

    Tak to je další dobrý recept na oslavu. Ukládám.

  3. jarybarka napsal:

    Krása Věrko.A to je asi do menší formy?
    Já bych si ho dala hned.
    Máš šikovnou dceru.
    Dík za recept.

  4. Jiřina napsal:

    Jedna dobrota větší než druhá. Sachr nezklame nikdy. 🙂

  5. lakysa22 napsal:

    Jj, sachr s medruňkovou mamreládou, kouknu, jestli nemám někde zapomenutou skleničku. S dzžemem jsem moc neuspěla, musela jsem ho míchat s jiným – „žlutej“ jim moc nechutnal.
    Mňouček bude mít narozky, mohla bych překvapit. Děkuju!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..