mrkev
tymián
sůl
pepř
med (cukr)
česnek
máslo (olej)s
slaný tvaroh
Recept poslala Úsměvka:
Mrkev očistíme a nakrájíme na přibližně stejnou velikost.
Rozpálíme troubu na 180°.
Dáme pečící papír do pekáčku a vyrovnáme mrkev. Tu okořeníme čerstvým či sušeným tymiánem, solí, pepřem, česnekem (sušeným či čerstvým), medem (nebo cukrem) a poklademe máslem (či olejem).
V troubě necháme na cca 40 minut (já měla 55 minut).
Je to vynikající, já k tomu dala slaný tvaroh (jen tvaroh hodně osolený a rozředěný trochou smetany).
Díky Usměvko.Moc se mi to hodilo a moc mi to chutnalo.
To mám radost, že se recepísek hodil. A děkuju za pochvalu 😘
Mi tady ležely mrkfe bez užitku , tak jsem připravila a večer si dám u TV . Ale na Obid jsem udělala kulajdu a ta je 😎 . Pro vaši inspiraci .
Hlavně se těším na tu kombinaci s tvarohem , protože já pořád po večerech pojídám něco zakysaného. Cottage nejraději nebo neutrálního , ale pořad mléčného – mozarella plus salát .
Tohle bude zase výborné a nové na večer a možná budu hodně opakovat
Nejlepší jsou čerstvě vytažené z trouby. A věřím, že bude chutnat 😉
My máme rádi spíš směs zeleniny, upečené, okořeněné podle momentální chuti. Čistou mrkev potom k nějakému masíčku (ponejvíce kuře).
Dělávám také směs různé zeleniny, ale měla jsem mrkev, která začala zavadat a na vepře v mrkvi neměl zrovna nikdo chuť, tak jsem zkusila toto a bylo to vynikající.
Mrkvi tymián sluší, česnek mne nikdy nenapadl. Teď už je k mání mladá mrkvička, takže o zdravé večeře bude postaráno😋😎
Ona si mrkev rozumí i s tím česnekem. Na fotce je to asi vidět, já tam hodila i nadrobno nakrájenou cibulku (měla jsem tady jednu půlku oloupanou a potřebovala jsme jí spotřebovat).