(2633) Bezlepkové crinkels

115 g čokolády 70%
30 g másla
1 vejce
40 g cukru krupice
115 g hladké rýžové mouky
1/2 lžičky bzl prášku do pečiva
1 špetka soli
Na obalení cukr moučka

Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a směs nechte vychladnout.
Vajíčko vyšlehejte s cukrem do nadýchané bílé pěny, přidejte vychladlou čokoládu, opatrně smíchejte a zlehka vmíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
Těsto vytvarujte do koule, zabalte do potravinové fólie a dejte na 40 minut odpočinout do ledničky.
Těsto vybalte z fólie a tvarujte z něj stejně velké kuličky, každou pořádně obalte v moučkovém cukru (pořádná vrstva, část cukru se vsákne). Kuličky pokládejte na plech s pečicím papírem dál od sebe, aby se neslepily.
Pečte 10 minut (čas neprodlužujte, i když se vám budou zdát nedopečené, i přetáhnutí o minutu je znát – jsou sušší) v troubě předehřáté na 170°.

Poslala a.rena: „Sušenky by měly být na povrchu popraskané a uvnitř krásně vláčné. Mně nepopraskaly.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2633) Bezlepkové crinkels

  1. jarybarka napsal:

    Renatko ty doslova kouzlíš.
    Úplně tu nad obrázkem slintám.
    Cokoli čokoládového miluju a když napíšeš uvnitř krásně vláčné…
    Ólalá

  2. kvetula.v napsal:

    Reni (nebo někdo jiný) nemáš zkušenost, jak hodně odlišně se rýžová mouka chová v porovnání s klasikou? Prubnula bych, ale nechce se mi bezlepkové kupovat, když nemusím. Ty ceny jsou příšerné (no ona i pšeničná je teď o 100% dražší 🤦‍♀️)
    Jinak chválím kuráž a určitě hodně kuchatek bude vděčné za zkušenosti s bezlepkovým pečením 🏅😎

  3. sharka.68 napsal:

    možná proto nepopraskaly..že byly z rejžový…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..