400 g kuřecí prsa / vykostěná stehna
1 velké vejce
1 PL medové hořčice
sojová omáčka
1 KL Solamylu
česnek
olej
smetana
těstoviny
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky spolu s vejcem, hořčicí, sojovou omáčkou, Solamylem, česnekem (prolisovaný nebo sušený) a lžičkou oleje a důkladně promícháme. Přikryjeme a necháme v lednici odležet (já to měla do druhého dne). Nesolit – maso by pouštělo vodu.
Na pánev s nepřilnavým povrchem dáme jen maličko oleje a nudličky zprudka usmažíme doměkka. Zalijeme smetanou, osolíme, můžeme přidat bílý pepř a necháme chvíli probublávat – Solamyl omáčku krásně zahustí.
Podáváme s těstovinami nebo gnocchi, s pár hoblinkami parmazánu.
Dělám podobně.Ke konci probubláváni přidávám zelený hrášek.Je v té smetaně strašně dobrý.
Ve smetane urcite, s medovou horcici si ho neumim predstavit.
Takže smetanu nezahrnujeme do ostatních surovin – neboli do ní ty nudličky nenakládáme? Prosím o upřesnění, díky
Upravila jsem to.
Děkuji, ono by se mohlo i do té smetany naložit
Jo, ale pak by se to dusilo, nesmažilo…
Recept se mi líbí, určitě vyzkouším, jak s medovou hořčicí, tak bez ní a s hráškem.
U nás je poslední dobou medová hořčice hodně v kurzu, tak při první příležitosti vyzkouším. A jelikož 🐻 oblibuje i hrášek do kdečeho, bude s odstupem i Evina varianta. Věřím, že budou dobré obě dvě.😋 Hlavně je to lehké a rychlé jídlo, takže pokud třeba přijdou i ta vedra, nebude nutno dlouho vystávat u rozpáleného sporáku😉😎
Medovou hořčici jsem si taky oblíbila, takže tuto rychlovku samozřejmě uvařím. A bude to dobtrota převeliká. O víkendu jsem ji (hořčici) přidala do „ražniči“ bez špilek a dala masu šmrnc.
Jj, tyto recepty jsou úžasné. A medovou hořčici také milujeme. Takže bude hodně brzy. Díky za recepísek 😘😘