(2644) Vepřové maso na pórku

vepřová kotleta, krkovička nebo plecko
1 – 2 pórky podle velikosti
sůl
pepř
sádlo nebo olej
0,25 l šlehačky
kremžská hořčice
tymián

Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený tuk a z obou stran opečeme. Potom maso odložíme stranou, na tuk po opékání dáme pórek nakrájený na slabá kolečka a 3 – 4 minuty dusíme za občasného míchání, pak mírně osolíme a opepříme, vlijeme část šlehačky a necháme krátce povařit. Připravené maso mezitím lehce po celé ploše potřeme hořčicí, okořeníme tymiánem, naskládáme do pekáče, přelijeme podušeným pórkem, přiklopíme a zvolna pečeme do měkka. Během pečení zlehka promícháme a dolijeme zbytek šlehačky.
Podáváme s rýží, brambory, nebo jen s pečivem.

Poslala Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2644) Vepřové maso na pórku

  1. Macůrková Jana napsal:

    Za mně, když na pórku, tak bez hořčice a bez tymiánu.

  2. a.rena napsal:

    Za mě jo se vším, mňam! Něco podobného dělávám a je to vynikající. Takže další varianta k obměně.

  3. jarybarka napsal:

    Na pórku a zapečené se smetanou!!
    To bude o víkendu.
    .Mňamka. Tymián ani hořčici nevynechám.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Zrovna jsem tady přemýšlela, čím překvapím víkendovou návštěvu a bude toto 👍👍👍
    Díky za recepísek, opravdu se hodí 😘

  5. kvetula.v napsal:

    Jen co zase potkám pórek, bude něco nového. Kombinaci kremžská + smetana máme rádi, tak ještě vytuním pórkem😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..