vepřová kotleta, krkovička nebo plecko
1 – 2 pórky podle velikosti
sůl
pepř
sádlo nebo olej
0,25 l šlehačky
kremžská hořčice
tymián
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený tuk a z obou stran opečeme. Potom maso odložíme stranou, na tuk po opékání dáme pórek nakrájený na slabá kolečka a 3 – 4 minuty dusíme za občasného míchání, pak mírně osolíme a opepříme, vlijeme část šlehačky a necháme krátce povařit. Připravené maso mezitím lehce po celé ploše potřeme hořčicí, okořeníme tymiánem, naskládáme do pekáče, přelijeme podušeným pórkem, přiklopíme a zvolna pečeme do měkka. Během pečení zlehka promícháme a dolijeme zbytek šlehačky.
Podáváme s rýží, brambory, nebo jen s pečivem.
Poslala Fialka
Za mně, když na pórku, tak bez hořčice a bez tymiánu.
Za mě jo se vším, mňam! Něco podobného dělávám a je to vynikající. Takže další varianta k obměně.
Máš pravdu, dobré a ne složité…díky Fialko!
Na pórku a zapečené se smetanou!!
To bude o víkendu.
.Mňamka. Tymián ani hořčici nevynechám.
Zrovna jsem tady přemýšlela, čím překvapím víkendovou návštěvu a bude toto 👍👍👍
Díky za recepísek, opravdu se hodí 😘
Jen co zase potkám pórek, bude něco nového. Kombinaci kremžská + smetana máme rádi, tak ještě vytuním pórkem😋😎
Mňam….