tarhoňa dle potřeby
hrášek (čerstvý, mražený, nakládaný)
kousek červeného jablka (kdo nemá rád, tak dá červenou papriku)
uzené maso
sůl a pepř
petrželka
majonéza
hořčice
smetana
Vejce vaříme cca 5 – 7 minut. Tarhoňu vaříme dle návodu 8 minut (mohou být i jiné drobné těstoviny). Část uzeného masa nakrájíme na kostičky, část na plátky (ty jsou na ozdobu). Hrášek necháme celý a červené jablko nakrájíme na kostičky (i červenou papriku).
V mističce rozmícháme majonézu, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
V míse promícháme tarhoňu (těstoviny), hrášek, jablko (papriku), pokrájené uzené maso a částí rozmíchané majonézy s ostatními surovinami.
Necháme v lednici cca 1 hodinu odležet.
Nakonec nazdobíme na talíř směs těstovin, vejce, rozředěnou směs majolky se smetanou a ozdobíme. Na závěr posypeme petrželkou.
Podáváme samotné či s pečivem nebo chlebem.
Poslala Úsměvka: „Recept jsem kdysi někde četla a dnes vyzkoušela. Určitě by tam ladila rajčata, mrkev, pórek, cibulka – jarní i normální, jiné koření. Držím se hesla, že v jednoduchosti je krása a tak jen takto. Bylo to vynikající a určitě bude i příště.“
Máš to krásně naservírované .Tarhoňu mám ráda.
Moc se mi to líbí.Ukládám udělám.
Mistrovskej kousek!😋
Tak u nás radši tu papriku než jablko a místo petrželky , která se teprve začíná kudrnatět, bude napoprvé lahůdková cibulka. Jinak jsou tam samé dobré inkredence, nic nebrání vyzkoušení😋 Snad nebude vadit, když se mi to nepodaří tak hezky načančat 🤔😎
Děkuji všem za pochvalu. Bylo to opravdu výborné 😉