Už dokvétají, já vím, ale třeba to ještě někdo stihne:
2,5 kg cukru
1,5 l vody zahřát do rozpuštění cukru – nevařit
Přidat škrabkou okrájenou kůru ze dvou citronů a zbylé citrony nakrájené na kolečka.
Do teplého nálevu přidat:
20-30 květů
85 g kyseliny citronové
Přiklopené nechat 24 hodin v chladu. Pak procedit a vyždímat co to jde přes plátno. Šťáva je hustá a v lednici vydrží do jara.
Případný zákal na dně je pyl, ničemu nevadí.
Z jeden a půl dávky je cca 4,7 l sirupu. A ukrutně voňavý a dobrý 😋.
Poslala Jana
Dělám obdobně. Jen nevím, ať čtu, jak čtu, kolik je těch citronů? Máš to, Jani, hezké.
Vypadá nádherně. Sice letos už to nestihnu (včera jsem posbírat nestihla, dnes prší a zítra už bude po bezu), ale příští rok určitě zkusím. Já bezový sirup miluju, ale v rodině jsem jediná (nevadí, aspoň na mě víc zbude). Já jsem dělala takový rychlý na rychlou spotřebu, protože jsem měla v plánu zkusit bezovou marmeládu, ale ze zdravotních důvodů jsem musela v půlce skončit, tak z toho vznikl výborný sirup. Ale je ho jen trocha a musí se brzy vypít (což mi nečiní problém). 😛
Je to krásné a na víc nevařené tak si zachová co v sobě léčivého květy mají .☆☆☆☆☆.
myslím, že máme stejnej recept….je dobrá….
Z tohoto sirupu se vyrobí výborný trošku alkoholický koktejl HUGO. Kdo neznáte , zkuste , moc moc dobrý . Příležitostně vyfotím a pošlu H
Jó, tak ten znám, děláme a milujeme ho. Letos je ho… flašky nemám spočítané, ale je jich hodně.
Na mneje to stašně moc cukru.
🤔😉😃 však to ředíš vodou…
Sharko, i tak je to zbytečně moc cukru.