1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
necelá ½ hrnku oleje
necelá ½ hrnku mléka
1 vejce
½ prášku do pečiva
6-8 větších jablek (odrůda Gala)
citronová šťáva
skořicový cukr
Jablka oloupeme a nakrájíme (ze slupek čaj, z dužiny plátky) promícháme s citronovou šťávou a skořicovým cukrem.
Pečící papír potřeme máslem, poklademe naplátkovanými jablky, zalijeme těstem, znovu poklademe plátky jablek a dáme do trouby na 160° na 30 minut. Když je vrstva vyšší, tak nakonec forsáž na 200° na 5 minut maximálně.
Poslala Sharka: „Normálně k tomu je super kopeček vanilkový zmrzliny a ušlehaná smetana, ale to se nějak nestihlo.“
Variace na Tarte Tatin.
A to je na neděli – zajisté vám došlo, že budu pryč.
to nám došlo, měj se fajn a užij si to. Já se naložím na dva dny do bazénu a budu chladit bolavé koleno. A v pondělí už budu rys ostrrovid a nejn půlostrovid.
a budeš mít taky ty štětičky na ouškách?
Jo, už je mám objednaný!
super, těším se na fotku….
Nepošlu, ty bys mi je záviděla a pořídila by sis je taky.🙂🙂🙂
Tohle se mi moc líbí, jdu do toho. Klidně bez zmrzliny, bez šlehačky. 🙂
když v tomhle vedru s nima, když je ještě horkej kousek..je to skvělý:-D
V sobotu tuto buchtu udělám, už se těším. 🙂
Už přeposílám dětem a úplně cítím ta jablíčka pečená. Myslím super recept . Díky
Juu, to bude dobrota! Hned jak začnou letní jabka, bude. Mám uloženo v prioritních receptech.
Taky se mi moc líbí.A když je koncem léta už spousta jablek tak to musí být ňamka rychlá.Přeposilám mladým.
Ukládám mezi „Jablečné“ a určitě upeču, až jablíčka budou. Recept jednoduchý, bude rychle na pekáči a mám obavy, že ještě rychleji zmizí. 😋😎