(2683) Cuketovo-sýrové placky

2 mladé cukety
150 g goudy
2 buclaté špekáčky (nebo uzené maso…)
4 vajíčka
1/4 l hrnek pohankové
mouky
bylinková sůl
mletý pepř
sušený česnek (čerstvý)
2 zarovnané KL prdopeč
1 PL vegety

Cukety oloupeme a s goudou a oloupanými špekáčky nastrouháme. Přidáme vajíčka a mouku smíchanou s prdopečem. Sůl, česnek,  pepř. Umícháme těsto a podle chuti můžeme dochutit vegetou.

A teď dvě možnosti, píše autorka:
Na nepřilnavou pánev jsem sprejem stříkla maličko oleje a rozetřela těsto. Opékala jsem z obou stran.
Do remposky jsem dala papír na pečení zastřižený do kruhu postříkala olejem a potřela těstem ve vrstvě 1,5-2 cm.Navrch posypala strouhaným sýrem a pekla do červena.

Poslala Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

35 komentářů: (2683) Cuketovo-sýrové placky

  1. sharka.68 napsal:

    díky, ten pečpapír v remosce je dobrá vychytávka… a teď pro všechy, co se hroutí z cen za energie… když si dáte péct maso nebo cokoli do remosky, ušetříte za energii – žere míň než el.trouba..a při troše šikovnosti a odvahy, se s ní naučíte zacházet tak, že budete mistry 😉

  2. blahovka.h napsal:

    Remosku taky nemám, ale už z dob „levné“ elektřiny operuji s časem.
    Vypínám dřív a podobně.

  3. Jiřina napsal:

    Cuketovo-sýrové placky ať pečené v remosce, nebo na pánvi, jsou vždy dobré. Remosku jsem si koupila hlavně proto, že v létě je moc velký hic a remosku vystrčím na chodbu/máme domek/. A děkuji za vychytávku dát na dno pečící papír, to mě ani nenapadlo / mně nenapadne víc věcí a čím jsem starší, tak mě napadne opravdu máloco. 🙂

  4. a.rena napsal:

    Další recepis do sbírky, cukety jedou jak zběsilé. Jinak s remoskou nemám zkušenosti, neb jsem ji nikdy neměla a zatím se ani nechystám. Vzhledem k tomu, že vařím pořád všeho moc, byla by mi stejně „malá“.

  5. Francizska napsal:

    Tak jsem se v té diskuzi nějak ztratila. Remosku nemám, nikdy jsem neměla a pořizovat asi nebudu.
    Plotýnku na vaření nevypínám s předstihem, mám indukcí a jsem s ní maximálně spokojená.
    Troubu mám příkon 3300 W. Varnou konvicí 2400 W. Mikrovlnka 1600 W. Indukce 6000 W. A kdybych pustila vše i s prackou, sušičkou a myčkou, tak vše vypadne až v Kujbyševě. 🤣🤣
    Ale daly jste mi, musela jsem k přístrojům a podívat se. Z hlavy to fakt nevím.

  6. kvetula.v napsal:

    Ad remoska : S remoskou (měla hliníkové formy 3 různých výšek + „klobouček“ dovnitř na pečení bábovky) po babičce a elektrickým jednoplotýnkovým vařičem jsem jako hospodyňka začínala. Pak přibyl plynový dvouplotýnkový vařič a když se rodina rozrostla sporák na PB. V rámci modernizace a stěhování z vesnice do městečka to skončilo plynovou varnou deskou a vestavnou el. troubou. Jelikož to skončilo vařením pro dva, naučila jsem se v rámci úspory energií dělat v troubě víc věcí najednou. Např k zapékání na 30 min k malému pekáčku přistrčím hrnec s gulášem na další den. Hrnec tam zůstane do vystydnutí a následující den se jen prohřeje a doladí. Stejně tak nějaká pečínka a pod… Kombinace nesčetné. Nicméně když se mi podařilo vyřešit nerudovský problém, opět vlastním remosku – jen malou a po zkušenostech Evičky, jsem si i já pořídila celonerezovou – jen malou. Už nemusím dumat, co přistrčit, když chci jen dvě porce kuřete na hrášku a pod… Pro větší rodinu bych remosku nepořizovala, byť některá jídla jsou v ní chutnější. Nemám moc prostoru na hodně různých spotřebičů.
    Jinak moje remosková vychytávka – po umytí suchou nádobu lehce stříknu olejem a vytřu papírovým ubrouskem. Nic se zespodu nepřipéká – i dnešní šunkofleky byly olalá. Nerezová se myje nejlépe ze všech povrchů, co jsem kdy měla (alespoň mně) … Dlouho jsem váhala, ale oblíbila jsem si ji moc 😎

  7. kvetula.v napsal:

    A k receptu, který zůstal poněkud opomenut :
    Letos už asi budu muset i cukety kupovat, ale v sezoně určitě tento recept vyzkouším. Květákovosýrové placičky jsou vynikající, věřím, že i cuketové budou. Z poloviční dávky nám jistě budou stačit😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..