(2685) Salát z belugy

čočka beluga
lilek
sušená rajčata (v oleji)
jarní cibulka
(kozí) sýr
koriandr
citron
sůl
pepř

Hrst vařené belugy, na poloviny plátků nakrájený a zprudka opečený lilek, 2-3 sušená rajčata v oleji a jarní cibulku, nakrájenou na tenká kolečka,  smícháme a  hodně zakápneme citronem. Osolíme, opepříme a nakonec zlehka vmícháme kostičky sýra (použila jsem kozí) a nasekaný čerstvý koriandr. Nejlepší je vlažný.

Recept poslala Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2685) Salát z belugy

  1. sharka.68 napsal:

    vypadá to skvěle…přesně jídlo do veder ….

  2. Vera M. napsal:

    Přesně pro mě , místo koriandru petrželku a je to . Senzační fakt . Udělám si do krabičky na zítra do práce a budu tam dělat ostatním chutě

  3. Vera M. napsal:

    A Belugový salát dělám často – dle Květky 1708 nebo i můj 719, ten je dietní fest .
    Doporučuje metabolic ballance

  4. kvetula.v napsal:

    Taky super kombinace😋 Už dávno se chystám belugu uvařit, ale vždycky mi do toho skočí nějaký zajímavý recept. Ale pytlík už na mne vyčítavě poulí černé kuličky – polepším se. Chybí jenom lilek, připisuju na seznam…. jo a kozí sýr bude nahražen. Kolem farmy teď cestu nemáme 😎

  5. a.rena napsal:

    K beluze jsem měla dlouho hodně rezervovaný vztah. Jednou jsem si řekla, že je na čase se spřátelit a od té doby beluga ano – jsme velké kamarádky. Tak mám další vylepšení. Jeden lilek bude co nevidět zralý, tak jsem mu byla sdělit, že beluga se na něj už těší. Díky.

  6. jarybarka napsal:

    Jsem na tom podobně jako a.rena.Vždy když tady přijde řeč na belugu,nebo se objeví recept,říkám si to zkusím.Zatím k tomu nedošlo.Nevim proč, čočku mám ráda.Možná ta barva?
    Pro jistotu ukládám.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..