(2687) Hořčičnomajonézová krkovice

libovější krkovice
medová hořčice
majonéza
brambory
cibule
paprika (nemusí být)
sůl
bílý pepř

Krkovici nakrájíme na velikost sousta a dáme do mísy. V poměru 1:1 smícháme medovou hořčici s majonézou,  vzniklou směs nalijeme na maso do mísy, řádně promícháme a necháme v ledničce přes noc.

Rozpálíme troubu na 200°, pekáč/plech vyložíme pečícím papírem, kousky masa na něj rozložíme, aby nebyby ve vrstvě a pečeme cca 20 minut. Mezitím si omyjeme a nakrájíme nové brambory na přiměřené kostičky, cibuli na kolečka (a papriku na proužky).  Promícháme s masem na plechu, osolíme, opepříme a pečeme dalších cca 30 minut.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2687) Hořčičnomajonézová krkovice

  1. a.rena napsal:

    Recept akorát na horké letní dny. A zrovna po ránu jsem dostala chuť! Medovou hořčici jsem se taky naučila hojně používat, jídlo s ní má šmrnc.

  2. IvaC napsal:

    Tohle jídlo je hodně vděčné.člověk může dát,co zrovna doma má a pokaždé je to jiné.
    Jednou lilek,jednou cuketu,rozhodně cibuli,třeba česnek,bylinky,atd…

  3. sharka.68 napsal:

    vypadá to zatraceně dobře..tak to příští tejden o víkendu prubneme…

  4. Vera M. napsal:

    Já hořčici noumauní , jinak bezva , bez práce koláče a šťavka bude výborná . Krkovička mňam

  5. jarybarka napsal:

    To bych si dala hned. Ale dnes je v plánu lečo.
    Tak naložit maso a zítra peču hořčicovomajonézové s bramborem.
    Fajn recept.

  6. Macůrková Jana napsal:

    Kluci mají dneska hřibové řízky, já variaci na lečo a na zítra musím upéct kus flákoty, bude malovat kuchyň. Takže jen to, co se dá ohřát v mikrovlnce.

  7. lakysa22 napsal:

    Šiš! To tu musíte dávat zrovna, když nemůžu? Ale brzy čekám ná štěvu, tak snad budu budu spochovná něco spáchat. Vypadà to skvěle!!

  8. kvetula.v napsal:

    Krkna zmrzlá, chuť veliká… Snad bude marinování stačit 4 hodky 🤔.. No jo, měla jsem kouknout dřív, ale byl „výjezdní, sanitární den“, k tomu prádlo a další…. Prostě nestíhačka.

  9. kvetula.v napsal:

    Tak jsem to spáchala. UPB neposílám, anžto není foto, ale podělím se o poznatky.
    Naložila jsem až ráno, ale i za ty 4 hodiny maso natáhlo (přes noc to bude ještě lepší).
    Jenže jsem se přehmátla a vzala hořčici dijonskou. Omyl zjištěn až po promíchání a olíznutí vidličky. Nechala jsem to tak a taky bylo dobré (jasně že příště radši vezmu brejle). K bramborám jsem přidala cibuli, bílou papriku a jeden řapík celeru na slabé proužky. Brambory jsem musela péct déle – možná to bylo tím, že peču v horkovzduchu- chtělo to párkrát promíchat, aby hezky změkly. Příště peču v remosce – dnes jsem do trouby přidávala malý pekáček se sekanou. Oběd pochválen, schválen k zařazení do seznamu domácích jídel 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..