(2938) Sekaná v remosce

700 g mleté maso
3 housky
česnek podle chuti
4 vejce
trocha mléka
sůl
majoránka
pepř
špek
Housky nakrájíme a namočíme
do mléka.
Přidáme všechny ostatní suroviny
a dobře promícháme nebo pomocí tyčového mixéru našleháme.
Vytvarujeme šišku, kterou potřeme olejem, aby nepraskala. Podlijeme vývarem a pečeme pomalu asi 1,5 hodiny.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (2938) Sekaná v remosce

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Už jste někdy někdo zkoušel umíchat sekanou pomocí tyčového mixeru?

  2. Inka napsal:

    Já teda doufám, že byly myšleny všechny suroviny bez masa. Ale asi by i to šlo.
    Dovoluji si doporučit těm, kteří ji mají, péci sekanou v horkovzdušné fritéze. Remosku mám a i občas používám, ale sekané z HF se to nevyrovná. I časově

  3. lakysa22 napsal:

    Mixér jsem nezkoušela, ani nezkusím, ty kousky mi chutnají víc. Ale koupená sekaná vypadá, že je hoooodně mixovaná. Což to, sto lidí – dvěstě chutí

    • Haderach Kwisatz napsal:

      To je vlastně fakt. Jé si neumím představit, co to s tím masem udělá, ale je pravda, že jsem viděla v obchodech na tácku maso, na kterém nebylo napsáno „mleté“, ale „mělněné“ – což netuším, co s tím vlastně dělaj – jdu to zjistit.

      • Haderach Kwisatz napsal:

        Aha…
        Mělněné maso

        V prodeji často nacházíme balený výrobek označený jako „mělněné maso“, spotřebitelé se nad názvem pozastavují, protože předpokládají, že jde o „obyčejné“ mleté maso.
        V legislativě je „mleté maso“ definováno jako vykostěné maso, které bylo rozmělněno a obsahuje méně než 1 % soli. Když však je do výrobku přidáno více soli, kyselina askorbová jako stabilizátor barvy nebo jiná přísada, nelze už výrobek označit termínem „mleté maso“. V tom případě už je výrobek zařazen do skupiny „masný polotovar“ a jako obchodní název se použije např. „Mělněné maso“ nebo jiný vhodný termín.
        Využití výrobku je v zásadě stejné jako v případě mletého masa.

  4. adela.adale napsal:

    Jen jednou jsem koupila polotovar „bavorská sekaná“ – nevím už proč, asi jsem chtěla jen zkusit, už je to hodně dávno. V podstatě to bylo něco jako mělněné maso, leč letělo to do koše, páč ani pes (rotvailer) se k tomu neměl 🙁

  5. Inka napsal:

    Tak časy se musí trochu zkoušet, každá HF je jiná, mají i různý výkon. Já měla možnost zkoušet tři, tak to celkem vím. Sekanou dělám nejdřív tak na 160°C, aby se propekla, 20 min po každé straně, potom dám plný ceres, aby se udělala kůrka. Ale je to třeba zkoušet, klidně si do ní před koncem říznout, jestli je propečená. Já navíc musím trochu prodlužovat časy, protože peču 1 kg a sekanou mám od kamaráda už namíchanou, takže je taková hutnější. Doma ji tak neuplácám.
    Jinak v té potvůrce dělám hodně věcí, někdy jde třeba týden denně

  6. IvaC napsal:

    Já se zeptám hloupě.opravdu se tam dá udělat všechno ,jako ve friťáku,třeba řízky,brambory ,smažená křídla,atd. za použití jen trochy oleje?Děkuji…

    • Inka napsal:

      Jo, jen si člověk musí zvyknout na jinou strukturu té strouhanky. Ale dělám cokoli obalovaného, květák či celer nepředvařuji. Hranolky jsou lepší mražené, ale domácí americké brambory, krokety, maso – vepřík, kuře, krůta, listové těsto. Párky a klobásy jsou o level výš, pečené kuře jsem zkoušela i faremního slona a krásně se propekly kousky. Celé jsem nezkoušela, to mám v plánu

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..