cuketa
2 vajíčka
šunka
strouhaný tučnější sýr
parmazán
pažitka
sůl, pepř
česnek
(olivový) olej
Cuketu podélně rozpůlíme, vydlabeme, osolíme, potřeme česnekem, zakapeme olejem a dáme péct. Mezi tím si v misce rozšleháme vajíčka, vmícháme nakrájenou šunku, sýr a pažitku (mám „čínskou“ česnekovou). Naplníme částečně upečenou cuketu a dáme zapéct, aby vajíčka ztuhla. Po vytažení z trouby posypeme parmazánem a ještě pažitkou.
Poslala a.rena: „Toto byla první zkušební verze, když na večeři došlo pečivo. Variací je víc – podle vlastní fantazie. Například pórek, cibulka, žampiony… Cuketu můžete před pečením posypat oblíbeným kořením atd. Osobně preferuji žlutou cuketu, má jemnější chuť a není tak tvrdá jako zelená. Zelenou cuketu už ani nesadíme.“
Reni, díky za recept, s různými variacemi ho budu při cuketové smršti, která mě postihla, využívat velice často.
nádhera…..
Tohle vypadá na hodně muziky a málo práceMám jen ty zelené cukety ale nevadí.
Variace se mi líbí.Plněné zapečené a na 100 způsobů.
Díky.
Taky se mi to líbí. Prima nápad, ani tam nemusí být maso, zvláště v tohle vedru.
Bezva recept, jen já nedostávám tolik cuket, abych se mohla takto rozjet. Ale co není může být. Díky moc 😘
Když jsme před pár lety dostali žlutou cuketu, koukali jsme rozpačitě. Dárkyně přiznala, že ji ona seama ještě nikdy nejedla. No jsme kurážní, koštli jsme a přitakávám Renatce. Mít zahradu, jinou nesadím. Takhle jsem odkázaná na dárce. V superhyper jedou zelené, ale třeba se pochlapí náš trhovec- v pondělí měl pár „létajících talířů“ – byly malé, á 20,-Kč a za stejný peníz hezké Hokkaido, tak tentokrát vyhrálo. Protože s dýněma teprve začal, doufám, že i žlutá cuketa bude (loni míval) a něco zapečeme .. no a kdyby ne, poslouží zelená 😋😎