(272) Závitky se zelím

4 plátky masa (já použila vepřovou plec, ale v zásadě můžete použít jakékoliv, jen by nemělo být moc „suché“
4 plátky anglické slaniny
1/2  kg kysaného zelí
cibule
olej
sůl
cukr

Závitky nezáhorácké, řekla bych. Maso jsem rozklepala, osolila, na každý kousek dala plátek anglické slaniny. Zelí jsem částečně slila, pokrájela na drobno, v míse smíchala s nakrájenou cibulí a trochou cukru. Na každý plátek masa jsem dala asi dvě PL zelí, pevně zamotala a svázala provázkem.  V retroremosce jsem rozpálila olej, zesklovatěla cibulku, opekla na tom maso ze všech stran.  Vyndala jsem, dala na dno zbytek zelí, na to maso a pekla asi hodinu.

Jako příloha byly šťouchané brambory s cibulkou, může být i br. knedlík.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (272) Závitky se zelím

  1. BOYE napsal:

    Mnóóóó… A když jsou španělský vtáci z hovězího, vyhýbáš se záhoráckýmu pojmenování, navrhuju ČESKÉ SLEPIČKY…
    Nicméně je to vepřo-zelo v sofistikované podobě a protože není vedro, klidně bych si dala. Jenže z právě nakrájené kližky to asi nedám – na vařiči guláš syčí…

  2. Devětapadesátka napsal:

    Ježkovy brejle, to já jsem si k obědu plácla na pánev s máslem nasekanou cibulku, na to na silnější kolečka nakrájená rajčata, osolila, zakápla citronem, zasypala směsí petrtelky, šalvěje a bazalky, orestovala a na to hodila dvě rozkvedlaná vajíčka. K tomu krajíček chleba s máslem a oběd jako vyšitý.

  3. Devětapadesátka napsal:

    No to je jasný. Však já jsem závitky dělala v sobotu, tyhle rajčatový rychlovky si dělám jen pro sebe, chlapa bych tím nenakrmila – a ani nenadchla ?

  4. 60anda napsal:

    Dělám stejně, ale do zelí v mase zabalím půlku usušené meruňky, krásně to vypadá na řezu a zelí se tím osladí, fakt mňamka.

  5. bozena.fialova napsal:

    Recept fakt dobrý, ale nejvíc mě dostala ta remoska. Krásně zapečená, stejně, jako moje, i s tím šedým stojánkem. Jenže já, blb, ji mám někde zašantročenou a na všechno honím troubu (sporákovou, aby nedošlo k nedorozumění). Hned ráno podniknu pátrací akci, jestli ji objevím, tak ji odprosím a vrazím do ní vepřovou plec na cibuli a zeleném pepři…. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..