4 plátky masa (já použila vepřovou plec, ale v zásadě můžete použít jakékoliv, jen by nemělo být moc „suché“
4 plátky anglické slaniny
1/2 kg kysaného zelí
cibule
olej
sůl
cukr
Závitky nezáhorácké, řekla bych. Maso jsem rozklepala, osolila, na každý kousek dala plátek anglické slaniny. Zelí jsem částečně slila, pokrájela na drobno, v míse smíchala s nakrájenou cibulí a trochou cukru. Na každý plátek masa jsem dala asi dvě PL zelí, pevně zamotala a svázala provázkem. V retroremosce jsem rozpálila olej, zesklovatěla cibulku, opekla na tom maso ze všech stran. Vyndala jsem, dala na dno zbytek zelí, na to maso a pekla asi hodinu.
Jako příloha byly šťouchané brambory s cibulkou, může být i br. knedlík.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Mnóóóó… A když jsou španělský vtáci z hovězího, vyhýbáš se záhoráckýmu pojmenování, navrhuju ČESKÉ SLEPIČKY…
Nicméně je to vepřo-zelo v sofistikované podobě a protože není vedro, klidně bych si dala. Jenže z právě nakrájené kližky to asi nedám – na vařiči guláš syčí…
Pravda, z vola to nevykouzlíš. Já jdu něco vyčarovat z krkny…zítra se podělím, bude-li to k jídlu.
Začíná to dobře. Zatím jsem si opepřila mobil a strouhla se na struhadle 🙁
A pokračování nebude? ???
Cibuli jsem nakrájela bez újmy na zdravi!
No, já dneska kouzlim, protože jsem se rozhodla pro vývoj „letního“ guláše. Tak uvidim, co vzejde, případně nafotim a pošlu. A zítra to bude ještě větší sranda, vyšší magie: Dorazí vege přítelkyně a já hodlám oslnit něčím novým, neotřelým a tak vůbec originálním 🙂
Předpokládám, že po celodenní snaze vznikne lečo či volačo ako lečo
Checht! 🙂
Ježkovy brejle, to já jsem si k obědu plácla na pánev s máslem nasekanou cibulku, na to na silnější kolečka nakrájená rajčata, osolila, zakápla citronem, zasypala směsí petrtelky, šalvěje a bazalky, orestovala a na to hodila dvě rozkvedlaná vajíčka. K tomu krajíček chleba s máslem a oběd jako vyšitý.
Mňam! Jenže chlap bourá kůlnu, bude hladovej jak vlk 🙁
No to je jasný. Však já jsem závitky dělala v sobotu, tyhle rajčatový rychlovky si dělám jen pro sebe, chlapa bych tím nenakrmila – a ani nenadchla ?
Já bych ho asi nadchla, ale ne když celej den dře jak …. eee, to by bylo politicky nekorektní …. jak vůl se asi taky nehodí. No prostě – když celej den dře 🙂
Dělám stejně, ale do zelí v mase zabalím půlku usušené meruňky, krásně to vypadá na řezu a zelí se tím osladí, fakt mňamka.
Švestku znám, meruňku ne, určitě zkusím!
Ta meruňka s tím zelím k sobě náramně pasuje.
Recept fakt dobrý, ale nejvíc mě dostala ta remoska. Krásně zapečená, stejně, jako moje, i s tím šedým stojánkem. Jenže já, blb, ji mám někde zašantročenou a na všechno honím troubu (sporákovou, aby nedošlo k nedorozumění). Hned ráno podniknu pátrací akci, jestli ji objevím, tak ji odprosím a vrazím do ní vepřovou plec na cibuli a zeleném pepři…. 🙂