(2722) Švestky ve vlastní šťávě II.

švestky
voda
rum
hřebíček
celá skořice

Švestky rozpůlíme a natěsno naskládáme do sklenice. Jak známo, polovina švestky puštěná do zavařovačky se VŽDYCKY otočí špatnou stranou navrch, takže pozor na model „bitevní kočka Pitipačka a skleněná botička“.  Přidáme 1 lžíci studené vody, 1 lžíci rumu, 1 hřebíček a kousek celé skořice. Zavařujeme 20 minut při 80-85°.

(Foto omluvte,  je to ještě teplý.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2722) Švestky ve vlastní šťávě II.

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    A než se někdo zeptá – ne, žádnej cukr.

  2. bozena.fialova napsal:

    Já je vždycky zavařovala bez přidání čehokoliv, jak se narodily. Tohle navonění kořením a rumíčkem je pozvedne určitě o stupeň výš, ne-li o dva. I k stáru se člověk učí, děkuju. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..