(2743) Luštěninová pánev

mleté vepřové maso
fazole vraní oko v konzervě
hrášek mražený
rýže dušená (vařená)
paprika (kapie)
cibule
olej (sádlo)
sůl
pepř

Na tuku zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nezačne oddělovat. Osolíme, opepříme, přidáme drobně pokrájenou kapii a krátce orestujeme. Vmícháme dušenou rýži, hrášek a okapané fazole. Prohřejeme, případně dosolíme.

Poslala Květoslava: „Poměr surovin neuvádím, záleží na počtu a hladu strávníků.
Jsou možné nesčetné varianty, dle obliby a obsahu lednice. Dobře se zužitkují různé zbytky.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2743) Luštěninová pánev

  1. sharka.68 napsal:

    mám ráda tyhle rychlé – co dům dal…a využít zbytky… víc takových receptů…

  2. lakysa22 napsal:

    Fazole…to jó, a pro mne by nemsuselo bejt ani to maso. Předpokládám, že pro mne zas nezbylo..

  3. jarybarka napsal:

    Pěkně to vypadá a dobré to bude.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..