(2744) Ostružinové čatní

1/2 kg ostružin
140 g krystalového cukru
140 g červené cibule (nakrájet nadrobno)
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 lžíce dijonské hořčice
150 ml bílého vinného octa
sůl
pepř
(je možno přidat také chilli papričky, chceme-li mít čatní ostré)

Ve velkém hrnci s nepřilnavým dnem smícháme ostružiny, cukr, cibuli, zázvor, pepř a hořčici a pod pokličkou pozvolna vaříme, dokud se ostružiny nezačnou rozpadat. Podle chuti osolíme, přidáme ocet a  odpaříme na požadovanou hustotu,  asi 10 minut. Ještě horké plníme do sterilizovaných sklenic a otočíme dnem vzhůru.
Ideálně se hodí k sýrům.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2744) Ostružinové čatní

  1. jarybarka napsal:

    Ta miska plná ostružin je krásná.
    Mladí mají na zahradě obrkřoví ostružin.Jenže mají taky 3 kobylky co poctivě sklízí. Občas si taky zobnu,ale asi to zvládnou sníst za čerstva.

  2. kvetula.v napsal:

    Mít pořád zahradu s beztrnným ostružiníkem, neváhám ani vteřinu. Ale běhat po lese a hledat sem tam pár ostružin?… To faaakt neee.
    No uložím si – co kdyby… receptík by se mohl hodit 😋😎

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Z lesních je to lepší. 🙃

  4. lakysa22 napsal:

    Já z ostružin spáchala džém…nenapidlo mě, že by se dalo něco picantního. Tak uložíme do příště, no..

  5. sharka.68 napsal:

    vypadají nádherně..recept uložen..ale tyhle bych narvala do Eton mess, místo jahod….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..