Dostali jsme nakládačky různých velikostí a bylo jich hodně i pidi.
Tak jsem vzala přesnídávkovou skleničku, naplnila ji cca do poloviny plnotučnou hořčicí a do toho nastrkala malé okurčičky.
No a pak nastalo koštování á 1 týden. Po 3 týdnech jsou skvostné 😋😋 Pokud z nich setřete hořčici dočista, máte křupavé, sladkokyselé okurčičky s pikantní příchutí. Ani se zbytkama hořčice nejsou marné!
Poslala Květoslava: „Evi díky za bezva recept. Jen nevím, jestli se zase někdy podaří opáčko, když už nevlastním latifundie…“
Jsem ráda že se to povedlo a že chutná.
Měla jsem těch okurčiček hodně, ale odvahu malou. Tak šly všechny do klasického okurkového nálevu s přidáním malých feferonek a až zbytek, co už na plnou třetinkovou sklenici nedal, jsem zkusmo nastrkala do hořčice. A pak už to bylo jen o testování, kdy budou hezky rozležené. V brzké době pojedeme na návštěvu k dárkyni, tak vezmu vzorek a budu zvědavá na reakci. Nám chutnají 😋 a „zavařené“ jsou razdva 😎
Evi a Květko , určitě to bude chuťová pecka , protože hořčice je FASA vynález .
Neumím si už představit lečo bez trošky hořčice dle UT .
Takže už se těším , až váš nápad vyzkouším . Mňam
Tak já na malé okurčičky nenarazila..ále nevzdávám se, třeba někde budou..
to jsme dvě, ale jedla jsem je v plnotučné a v dijonu…na nějaký oslavě a bylo to moooc dobrý…