(2753) Marinovaný daňčí hřbet

daňčí hřbet
medová hořčice
sádlo
máslo
česnek
tymián
bobkový list
nové koření
sůl

Dostala jsem vykostěný daňčí hřbet a co s ním?

Tak jsem jej maličko potřela medovou hořčicí, na troše sádla opekla a dala bokem.

Přidala kousek másla a při nižší teplotě nechala ve výpeku rozvonět tři snítky tymiánu, tři nasekané stroužky česneku, bobkový list a pět kuliček nového koření. Vmíchala ještě lžíci medové hořčice, maso teprve teď osolila, ve výpeku pěkně obalila a nechala cca dvě hodiny marinovat. Občas jsem ho obrátila, aby byla marináda pořád na masu.

Pak rozehřála troubu na cca 180 stupňů, podlila 1 dl horké vody, zakryla a dala péct. Deckou horké vody jsem podlila ještě asi dvakrát, chce to hlídat, aby se výpek nezačal připalovat. Asi za půl hodinky bylo hotovo. A pekla jsem v co nejmenším pekáčku, aby se tam maso akorát vešlo. Bylo měkoučké a šťavnaté. Omáčky nebylo moc. Na závěr ji lze trochu rozředit a přelít porce masa na talíři, nebo, jako já, nakrájet maso na plátky a v té husté omáčce je ještě obalit.

Poslala a.rena: „S marinováním opečeného masa to byl experiment a vyšel. Na fotce to vypadá spáleně, ale opravdu nebylo. A chutnalo nám moc s mladými v horkovzdušné fritéze upečenými brambory.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2753) Marinovaný daňčí hřbet

  1. bozena.fialova napsal:

    Renčo, to je krása! Až mi tu přistane kousek nějaké divočiny, budu na tenhle recept pamatovat. Díky.

  2. lakysa22 napsal:

    Kilo daňčí kýty se schovává na mrzáku, vždycky to mořím apsoň týden – zkusím, ale běda, jestli to bude moc dobrý! Vždycky vyrhožuju, že to je poslední zvěřina, co dělám, a zas něco přijde. Zatím nejlepčejší byla jelení kýta – týden v mořidle a maso měkoučké.

  3. sharka.68 napsal:

    to spáleně vůbec nevypadá..vypadá to prudce jedle…
    my o víkendu králičí játra po chalupářsku a rýži…a krůtí masový vývar (obíračka, zeleninka a nudle)

  4. Macůrková Jana napsal:

    Já teda vůbec netuším, co budu vařit. Mám problém sevřít prsty na obou rukách a tak vaří Vlastik a tomu je nutno vybrat, co možná nejjednodušší vaření.

  5. jarybarka napsal:

    Já se s divočinou nepotkavám vůbec.
    Vypadá to náramě.
    A dnes jednoduchá brkaše a játra na cibulce.

  6. Vera M. napsal:

    Je to luxusní a když ještě měkké …. Nemám rada tvrdé maso / jak prohlašuje o sobě Martin Dejdar , že miluje tvrdé maso bez jakékoli šťávy

  7. kvetula.v napsal:

    Marinovat opečené maso je zajímavý nápad 👍 Pokud k nám zvěřina zabloudí, vyzkouším. Možná by to šlo zkusit i s kouskem čuníka? 😋😎

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    A.reno, nádhera, to bude o víkendu, páč ten kus zvěřiny je v mrazáku. Díky 👍👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..