kvalitní špekáčky
cibule (co nejmenší)
česnek
mrkev
paprika
olej
kečup
chilli
plnotučná hořčice
cukr
ocet
kvalitní černé pivo
drcený kmín
sladká paprika
bílý pepř
Na pekáč dáme trochu oleje, na něj cibule nakrájené na poloviny až čtvrtiny, na kostky asi 1 cm nakrájenou mrkev a na větší kousky nakrájené paprikové lusky. Na zeleninu naklademe po délce přepůlené špekáčky řezem nahoru, na ně prolisujeme česnek, zalijeme přiměřeně kečupem, přidáme 1 lžíci octa a 1 a 1/2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky hořčice, trošku soli, sladkou papriku a špetku chilli, pepř, kmín a nakonec všechno zalijeme černým pivem.
Pečeme asi 2 hodiny na 150 st. (podle trouby), občas zlehka „prohrábneme“ lopatkou a hlídáme, aby se všechna tekutina neodpařila a směs se nenapalovala na stěny pekáče. (Stačí přilít maličko horké vody.) Podávám nejlépe s s čerstvým chlebem a samozřejmě s pivem. 🙂
Poslala Fialka: „Recept kdysi zveřejnil na You Tube „Tomcat The Eater“ jako Buřty na pivu a je opravdu vynikající.“
Skvělé 👍👍Mám podobný recept, ale přijdou tam jen špekáčky, malý protlak, kečup podlevočně, sterilizované papriky červené, cibule, pivo a lák z paprik, Peče se pomalu a na závěr prudce, aby byla kůrka na buřtech. Piva se dává nejdřív půlka a postupně se dolévá. Nejlepší je na tom ten sos …. dlouho jsem nedělala. Díky za připomenutí 😊
Opéct buřtíky na ohýnku už nebudeme mít šanci, tak proč ne v troubě? Ta mrkev tam vypadá zajímavě – tu jsem v žádném „buřtovém“ receptu ještě neviděla. Věřím, že to bude dobrota 😋😎
Už delší dobu se chystám buřtíky takto udělat. Díky za připomenutí,
tento recept s tou mrkví bude dobrota.
Opravdu to je s tou mrkví výborné, teď v sezóně jsem přidala i pár pokrájených rajčat. Ta vzniklá „bajda“ kolem buřtíků je skvělá, však jsem si k receptu napsala „Zeleninou nešetřit!“ 🙂
Dobrááá… přidávám si poznámku – na tu mrkev kolem buřtů jsem fakt zvědavá 😋😎
co se na tom peče tak dlouho?
Přesně tom mně napadlo.Buřty jsou hotové jídlo a ta zelenina snad tak dlouho nepotřebuje dělat?