(2759) Čatní z hroznového vína (VPŽ)

650 g bílého hroznového vína bez zrníček
2,5 střední cibule
1,5 červené chilli papričky
140 g cukru
20 ml vinného octa
sůl
pepř

Omyté hroznové  kuličky rozpůlíme. Cibuli nakrájíme  na malé kostičky. Chilli papričku vyškrábneme  a nasekáme nadrobno.

V  hrnci s nepřilnavým dnem necháme zkaramelizovat  polovinu cukru –  opatrně, aby se nespálil. Když cukr zkaramelizuje, smícháme ho s vinným octem (bacha, bude to děsně prskat!),  přidáme cibuli a chilli papričku. Nakonec po částech přimícháme zbývající cukr tak, aby se pořádně rozpustil. Do připravené směsi vložíme hroznové víno a vaříme asi 20 minut bez pokličky. Hotové čatní necháme vychladnout, dochutíme vinným octem, osolíme a opepříme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2759) Čatní z hroznového vína (VPŽ)

  1. kvetula.v napsal:

    Tak tohle vypadá vážně zajímavě. Určitě ještě budou hroznové akce, vše ostatní mám, tak do toho jdu!! 😋😎

  2. a.rena napsal:

    Bezpeckové máme červené hrozny. Šlo by to i z nich, ne?

  3. BOYE napsal:

    Jak je v něčem hroznový víno, tak to dobrý bejt MUSÍ!

  4. lakysa22 napsal:

    Já jak se dostanu k hroznům, tak se neudržím a zblajznu!!🍇

  5. sharka.68 napsal:

    dozrává nám víno na zahradě..modré..s pecičkami..tak to projedu přes pasírovací sítko….

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    U nás letí čatní ze všeho, ale nejvíc, co si mladí oblibují, tak je švestkové a z jablek. Jo, taky rybíz alá brusinky. Z hrozna jsem zkoušela, také se snědlo fšecko 👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..