2 střední cukety
4 PL oleje
1 PL citronové šťávy
1 KL oregana nebo tymiánu
strouhaný parmazán dle potřeby
Připravíme marinádu z oleje, citronu a bylinek. Cukety nakrájené na hranolky v marinádě namáčíme, obalíme v parmazánu a dáváme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 15 minut na 200 °, hranolky musí být po upečení zlatavé.
Poslala Úsměvka, foto ilustrační.
Jo to jó . A s cuketou rovnou zkusím i hokajdici ve stejné marinádě.
A už se na to těším.
Už máme po cuketách, ale hokaido a máslové jsou…
já o víkendu zpracovávala koš hub..konečně..a mám nasušeno a zavařeno v sádle a byla i smaženice…
jo a tohle vypadá dost dobře..a ještě líp, kdyby mi to někdo dovbezl a nebo dojel ukuchtit…
Cukety nemaje, zkusím to rovnou z hokkaidíčka 😋😎