Zbyly vám maličké hlavičky hub nevhodné na sušení a na zavařování jich je málo? Jana si s nimi poradila.
tvrdé houby
cikánská omáčka (kečup)
cibule
zeleninová paprika
nakládaný zelený pepř
(tekutý kouř)
Povařila jsem je a propláchla studenou vodou, dala na cedník vykapat. Do kastrůlku jsem vyklopila malou skleničku (0,3) cikánské omáčky (domácí, jak jinak), do ní přidala půlku velké cibule nakrájenou na tenká půlkolečka, na proužky nakrájenou červenou papriku, lžičku nakládaného zeleného pepře, lžíci tekutého kouře (není nutný) a dala vařit asi na 15 minut. Přidala okapané houbičky a ještě chvilku provařila. Naplnila do skleniček a otočila dnem vzhůru.
Poslala Jana: „Soused houbař mi dal recept na “kečupovky,” ale ten byl zbytečně složitý a výsledek bude podobný. Prý to pak konzumuje tak, že si nakrájí gothaj nebo točeňák, přihodí směs a přidá lžíci dvě majonézy.
Autorka konstatovala, že „Fotka není valná, blbě se to fotí. Tak klidně dej nějakou ilustrativní, bude to lepší.“ No, není, FAKT se to blbě fotí, ale tady ji máte. Originál recept lze nalézt pod názvem Houbová čalamáda s kečupem.
Nooo… v podstatě totéž mne před lety naučil švagr jen tak na pánvi k obědu. Podávám to se špagetami. Dělávám klidně i z větších a měkčích (ne rozblemclých ) hub. Včera jsme měli k obědu😉. Nacpat to do skleniček „na pak“ mne nenapadlo. Uvidíme, jak to bude, možná chlapovi vystavím ještě jednu povolenku do lesa a pár skleniček naplním 🤔 Tedy pokud nepřejde mráz…. Rozhodně ukládám na další , na houby bohatý, rok, abych nezapomněla. 😎
Tak to já jsem na rozpacích, nějak si tu chuť neumím představit. Ale když nezkusím, nebudu vědět, že. Mladí se o víkendu chystají ještě do lesa se známými, tak jestli něco přinesou, vzorek zkusím.