Salát Macedonia di fruta je letní salát, jehož základem je meloun a další ovoce dle chuti (banán, kiwi, jahody, hrušky, jablka, broskve…).
Já jsem si v době Covidu vytvořila zimní verzi (říkejte mi Babico).
Zde je základem pomeranč +
jablko
kiwi
mandarinka (ale můžete použít cokoliv dalšího: hrušku, hroznové víno, atd.)
Cinzano (v receptu je Rosso, ale může být i Bianco)
třtinový cukr
Ovoce nakrájíme na kousky (co je třeba samozřejmě oloupeme, kuličky vína překrojíme na poloviny), zakápneme citronovou šťávou, přisypeme třtinový cukr a zalijeme Cinzanem. Promícháme a můžeme podávat. Pro lepší chuť je lepší nechat salát chvíli odpočinout. Abstinenti a děti vynechají Cinzano a nechají před podáváním stát alespoň půl hodiny, aby ovoce pustilo šťávu.
Vitamínům zdar!
bowle light 😀 ale salát to musí bejt úžasnej..
To se mi moc líbí !
Pro mě, prosím, bez Cinzana, ale hezky velkou misku. 🙂
a cinzano vedle 😀
Pro mě klíďo bez ovoce a to „čízo“ bitter!
Ovoce lehce ovoněné alkahůlem je ňam. V létě si pochutnám na melounu zakápnutém rumíkem a ponechaném rozležet (jedno z mála, co mi 🐻 neujídá).
Pro mne, paní Babico, prosím bez jablka, to mi k alkoholu nějak nepasuje, jinak miska může být větší, než velká 😋😎
Tos nikdy nepila horkej jablecnej dzus s rumem nebo jinym alkoholem… 😉
Přesně 👍
Já ne, a taky jsem o tom nikdy neslyšela. Mám mezeru ve vzdělání. Asi je to tím, že český rum fakt nedám.
On se v tom schova. Ale jde to s calvadosem, sladkym bilym vinem, s griotkou. Ne s whisky. Vodka by asi taky sla.
V jedné hospodě dělali s jahodovým. Dobře se to pilo, zahřálo,
ale jeden stačil :-D.
hot apple s calvadosem a skořicí,to j esuper…
Dětem bych neodpírala – ať si zvykaj a mám dotaz – kdo to je ten Achstinent? To jako asistent?😄
Jdu ho udělat, jen to bude dětská verze, páč není čízo
Bezvadný. Činčáno by mě v životě nenapadlo . Ano , miska veliká
No téda kde jsem byla že mi toto uniklo?!
Já tu krásu přehlídla
Já bych prosila taky bez jablka .