vepřová plec nebo libová krkovička
zelené fazolky
rajčata
cibule
česnek
olej
sůl
pepř
brambory
V kastrole rozpálíme olej a zpěníme nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme na plátky nakrájené asi 2 stroužky česneku. Zuřivě mícháme, aby česnek nezhnědnul! Přidáme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme, malinko podlejeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme očištěné fazolové lusky a nakrájená rajčata a dusíme spolu do měkka. Podle potřeby zahustíme hotovou šťávu záklechtkou.
Lze udělat také jako eintopf: spolu s fazolkami a rajčaty přidejte i oloupané nakrájené brambory.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Výborný tip, děkuji. Obden sbírám tak 3/4 kg fazolkových lusků, rajčat mnohem
víc, takže suroviny budou. Jen ta vepřová plec a krkovička už kolikátý rok vůbec
nevzešla…. 🙂
Potvora. Zasadila jste spravný kus prasete?
U nás taky blbě pouští kořeny, takže už ji raději ani nesázím…
Možná zkusit zahradnictví v Kruhu. Nabízejí pepřovník, možná by se našel i vepřovník.
To by asi ani nestíhali zasílat a před vraty by stály fronty delší než na banány blahé paměti 😉
Bez rajčat a z plecka z kance byl dnes u nás 🙂
Takové dobroty já mám strašně ráda akorát že mi teď se zelenou zeleninou přistihli křídla.Nevím co si počtu. No zvyku si já vím.
Ale život bez kysaného zelí? ???