(2823) Pikantní řízky z králíka

2 vykostěná králičí stehna
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička dijonské hořčice
50 ml smetany na vaření / mléka
sůl
1 vejce
1 lžíce škrobu
vrchovatá lžíce jemně strouhaného křenu
trochu mléka
strouhanka
sádlo/ olej na smažení

Smícháme obě hořčice se smetanou, marinádou potřeme naklepané, osolené řízky a necháme odležet – klidně přes noc.
Z vejce, škrobu a křenu umícháme s pomocí mléka řídké těstíčko. Řízky i s tenkou vrstvou hořčice (je-li jí hodně, trochu stáhneme) obalíme křenovou kašičkou, strouhankou a osmažíme do růžova.
Příloha vše, co oblibujeme k řízkům.

Poslala Květoslava

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2823) Pikantní řízky z králíka

  1. Inka napsal:

    Teda doufám, že to půjde i z kuřecích nohou

  2. jarybarka napsal:

    To je zajímavé a protože se to v marinádě válí přez noc tak to půjde i z čuníka.
    Králíci nemáme.Čuníků je dost🤣

  3. bozena.fialova napsal:

    Budu muset vynechat ten křen, nedělá mi dobře. Ale řízeček jinak nemá chybu. 🙂

  4. Francizska napsal:

    Dala bych si. Nevím, jak to chutná s křenem, nikdy jsem nejedla.
    Ale králičí řízecek bych si dala.

  5. Vera M. napsal:

    Mňam , já jen vynechám Dijon . K tomu jsem se ještě nedopracovala . Jinak moje gusto a děkuji za recept . ( Co když to bude na štědrovečerním stole ?? Uvidíme )

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak já to připravím na oslavu maminky narozeniny …. a to budou fšici koukat. Jejich žlučníky mne nezajímají ….dostanou info včas. 🤣🤣🤣

  7. a.rena napsal:

    Mňááám! Králíci jsou v mražáku, tak si jen vybrat, kterého.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..