(2826) Focaccia s bramborami

500 g hladké mouky
2 lžičky soli
20 g droždí
300 ml vlažné vpdy
4 lžíce olivového oleje
400 g brambor
hrubá sůl
rozmarýn

 

Mouku  smícháme se solí a do důlku rozdrobíme droždí. Přilijeme  vlažnou vodu a olej. Prohněteme v těsto, které necháme cca hodinu nakynout na dvojnásobek objemu.

Potom s těstem několikrát bouchneme o stůl a uděláme z něj dvě placky, které potřeme oliváčem, uděláme prstem do nich důlky, nahoru dáme velmi tence nakrájené brambory, pokapeme oliváčem, posypeme dle chuti hrubou solí a rozmarýnem. Necháme opět hodinu kynout. Potom pečeme na 230° zhruba půl hodiny. Poznáte, že je hotový, když brambory jsou propečené a chléb zní na poklep dutě.

Recept a foto pan Milan Paleta

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2826) Focaccia s bramborami

  1. Francizska napsal:

    To je krásné a určitě i moc dobré. Šikovný kuchař.

  2. bozena.fialova napsal:

    Vypadá to krásně, ale jak se znám, první by zmizely ty nádherně upečené brambory. 🙂

  3. jarybarka napsal:

    Ólalá. Krásné a též bych asi oďobala nejdřív ty brambůrky.

  4. a.rena napsal:

    Jj, úplně cítím, jak je to dobré.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..