500 g hladké mouky
2 lžičky soli
20 g droždí
300 ml vlažné vpdy
4 lžíce olivového oleje
400 g brambor
hrubá sůl
rozmarýn
Mouku smícháme se solí a do důlku rozdrobíme droždí. Přilijeme vlažnou vodu a olej. Prohněteme v těsto, které necháme cca hodinu nakynout na dvojnásobek objemu.
Potom s těstem několikrát bouchneme o stůl a uděláme z něj dvě placky, které potřeme oliváčem, uděláme prstem do nich důlky, nahoru dáme velmi tence nakrájené brambory, pokapeme oliváčem, posypeme dle chuti hrubou solí a rozmarýnem. Necháme opět hodinu kynout. Potom pečeme na 230° zhruba půl hodiny. Poznáte, že je hotový, když brambory jsou propečené a chléb zní na poklep dutě.
Recept a foto pan Milan Paleta
To je krásné a určitě i moc dobré. Šikovný kuchař.
Vypadá to krásně, ale jak se znám, první by zmizely ty nádherně upečené brambory. 🙂
Mluvíš mi z duše! Ale je to moc hezké a určitě moc dobré. Teď najít někoho, kdo by to pro mně udělal..
Ólalá. Krásné a též bych asi oďobala nejdřív ty brambůrky.
Jj, úplně cítím, jak je to dobré.