1 střední celer
citronová šťáva z 1/2 citronu
3 lžíce majonézy
2 lžíce dijonské hořčice (nemusí být, ale nenahrazovat jinou)
sůl
pepř
Celer očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme ho na julienne (nudličky o tloušťce sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle. Hned po nastrouhání ho polijeme citronovou šťávou, aby zůstal bílý.
Přidáme majonézu, hořčici, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Dáme uležet do chladna ideálně do druhého dne.
Remuláda se hodí k pečenému nebo grilovanému masu, ale je výborná i jen tak s čerstvým pečivem.
Na PŽ kdysi napsala Fravera
Celer miluju v jakékoliv úpravě a Fravera měla vynikající recepty. Kromě dijonské hořčice mám všechno doma, tak nebudu otálet a jdu na to. 🙂
Tu mam rada…chutna skvele…
Já taky celer moc ráda. Určitě udělám.Ukládám a děkuju.
To bude výborné, moji mladí určitě taky nepohrdnou . Určitě udělám , až někdo přijede
Znám a dělávám.
Celer je zdravý a máme ho rádi v každé podobě😋😎