250 g kokosové moučky
1/2 lžičky mleté kurkumy
1 plechovka Salka
Smícháme slazené kondenzované mléko s půl lžičkou mleté kurkumy a se strouhaným kokosem, necháme trochu proležet, nejlépe v lednici, aby hmota mírně ztuhla, tvarujeme kuličky nebo vykrajujeme lžičkou kousky, které rovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Kokosky pečeme do zrůžovění v troubě předehřáté asi na 180 °C.
Poslala Sharka: „Když nedáte kurkumu a místo bílého salka dáte karamelové a do každé kokosky zabalíte krystalek hrubé soli, je to super a máte zas jiný druh … zbytek postupu je stejný.“
To je tak jednoduché,až se bojím…,ale děkuji..
neboj…ale taky jsem se bála 😉
Kurkuma je prý velmi zdravá a já se ji naučila docela dost používat. Kokosky máme rádi a jak píše Iva, vypadá to podezřele jednoduše. Ale když zbyde Salko od úlků, proč to nezkusit, že? Navíc Šárce věřím, takže jdu do toho! 😋😎
Tak já bude Šárce věřit taky. Ještě nikdy nezklamala. 😀
na obrázku jsou to ty žluté zářivé s hnědými skvrnkami v pravém rohu ….a moc nenabydou…ale jsou měkoučké a mizej rychle…
Ta žlutá je moc hezká a mezi cukrovím přímo září. Poslala jsem recept synovi – lžičkou dělat hromádky už prcek zvládne, tak si může upéct sám (loni vykrajoval perníčky, ale to mu musel táta vždycky rozválet těsto a přendavat na plech)