(2844) Cukroví z vína

250 g hladké mouky
250 g  másla nebo Hery
5 PL suchého bílého vína
trochu rumu na potření a moučkový +  vanilkový cukr na obalení

Ze změklého tuku, mouky a vína uhněteme těsto a necháme odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
Na pomoučeném válu vyválíme a vykrájíme z něho libovolné tvary, které pokládáme na plech vystlaný pečicím papírem – měly by být silné okolo 4 mm, aby se nepálilo a v troubě se „nafouklo“.
Pečeme při 180° asi 8–12 minut dozlatova. Upečené cukroví ještě horké potřeme tuzemákem, po vychladnutí nasypeme do směsi moučkového a vanilkového cukru a obalíme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2844) Cukroví z vína

  1. Vera M. napsal:

    Znám , je moc dobré. Potírání tuzemákem jsem neznala , zajímavé 😉

  2. lakysa22 napsal:

    Nezkoušejte víno červené! Těsto má šedou barvu😫

  3. kvetula.v napsal:

    Kdysi jsem dělávala, ale měla jsem recept jen na papírku v sešitě vložený (originál, jak mi ho jedna paní napsala) a vůbec nevím, kde jsem ho vytratila 🤔

  4. BOYE napsal:

    Rumová vychytávka je moc hezká! To budu pěkně pod vobraz. Tohle cukroví peču vždycky po svém svátku – to se sejdou ty lahve vína. Pět lžic do těsta a těch zbylých šest deci postupně při válení a pečení. No jestli mi po obalování ještě zbyde rum do úlků, to se uvidí…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..