Těsto
220 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
110 g másla (nebo rostlinného tuku)
90 g mletých ořechů
2 žloutky
lžička jemně strouhané pomerančové kůry nebo pár kapek pomerančové tresti
Do prosáté mouky s cukrem rozdrobíme máslo nebo tuk, přidáme ořechy, žloutky a pomerančovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Pak ho vyválíme, formičkou vykrájíme srdíčka a upečeme do růžova.
Náplň
100 g krupicového cukru
100 g mletých ořechů
kandovaná vláčná pomerančová kůra (podlevočně)
rum
Cukr svaříme s malým množstvím vody na nit, přidáme strouhané ořechy a pomerančovou kůru a necháme vychladnout. Nakonec přidáme takový šplouch rumu, aby náplň byla volnější (vlhkost se vsákne do srdíček). Slepená srdíčka potáhneme rozpuštěnou čokoládou (dobrá je bílá) a můžeme dozdobit sekanými ořechy, nudličkami pražených mandlí nebo drobně pokrájenou proslazenou pomerančovou kůrou.
Poslala Fialka
jéje, ty dělávala teta Máňa…to už je strašně dávno..vlastně 50 let, co odešla..tak od té doby je u nás nikdo nedělal..ty byly její pýcha….
No vidiš, tak můžeš oprášit dětství.
Vy tady se mnou cvičíte! Moje přesvědčení, že letos jen pár kousků mizí někde v nejdohladu…
Ty se mi moc líbí.Mohla bych zkusit.
Omlouvám se, nějak jsem to v receptu opominula. Do ořechové náplně je nutné tu kandovanou pomerančovou kůru buď umlít, nebo na prkénku usekat na kaši.
To musí být chuťová fantazie… A teď už nevím, co si vybrat na oživení „stálého sortimentu“ 🤔 Jeden zajímavější recept než druhý…😋😎