3 bílky
150 g pískového cukru
1 lžice malinové marmelády
30 g strouhaných mandlí (loupaných)
200 g strouhanky (jemné)
Ve vodní lázni vyšleháme šleháme bílky, cukr a marmeládu do zhoustnutí.
Poté sundáme, vyšleháme do vychladnutí a po lžících přidáváme mandle a strouhanku.
Lžičkou (cukrářským sáčkem – a já si pomohám mikroteňáken s ustřihnutým růžkem) děláme na pečící papír pusinky a sušíme je v troubě při 100°.
Barvu si můžete vybrat, s borůvkovou je to taky prima a dost by mě zajímalo, jaké by to bylo s marmeládou z kiwi.
do žlutozelena s kiwi marmoškou….nic moc 😀
ale taková z černýho jeřábu..to musí bejt barva…
Tak ona taková marmeláda ze zelenejch renklód má taky grády – asi by to nebylo oku lahodící. 🙂 Ale aronii ve špajzu mám, hmmmmmmmmmmmm.
Taky mám!! A ještě osutržinovou, to by taky mohlo bejt😋
Asi jsem nechápající,ale proč ta strouhanka,prosím?
drží to tvar a nerozjedou se…
Je to tak – lépe drží tvar.
Ale vizuelně – vidět tam ta strouhanka není . Pusinky vypadají čisté bílkové
Jako – jsou krásné . Líbí
Recept se mi líbí, udělat pusinky s džemem a strouhankou jsem se tady dověděla poprvé. A teď, když skoro do každého cukroví přijdou jen žloutky, ho určitě uvítá mnohá kuchařinka. Díky.
Tchýně pékávala nepřekonatelné „ořechy“. Bílky, ořechy, strouhanka a další inkredence. Chuťová fantazie. Mně se ještě nepodařilo je upéct. Chuťově ano, ale vzhled pokulhává.
Tak to jsou letos barvičky… Žluté kokosky, růžové pusinky 😍
Nikdy mne nenapadlo sníh barvit – bude to mít víc využití…