(na internetu lze najít také jako pardubické perníčky)
Těsto
125 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
100 g jemně nastrouhaných ořechů
100 g másla
1 žloutek
vrchovatá lžička perníkového koření (ne prášek do perníku!!)
Ze všeho spatláme těsto a necháme v chladu odpočinout. Pak ho vyválíme, vykrájíme a do růžova upečeme.
Náplň
4 – 5 lžic cukru krupice
100 g mletých ořechů
hustá švestková povidla
rum
Cukr svaříme s troškou vody na nit, spaříme v něm strouhané ořechy a vmícháme povidla, po vychladnutí přidáme rum. Slepené cukroví potáhneme rozpuštěnou čokoládou a případně ještě dozdobíme.
Poslala Fialka
To vypadá hooodně dobře! Nikdy jsem ještě neviděla, ani o tomto receptu neslyšela. Že bych prubla? Uvidím. Letos mi odpadlo pečení pro jiné, budu péct jen málo. A manžel je konzerva.
VypadÁ to dobře – uloží m na Velký noce..😋
Na vánoční perníčky už těsto odpočívá.
Jak já sladké nemusím, tak toto asi zkusím 😉
Tak tyhle perníčky se můžou dělat celoročně… Kdyby se našla dobrovolnice, nemusela bych je 🐻 dělat já. Moc se mu zamlouvají😋😎
Nikde není v těstě med?Jinak parádní recept…