4 pomeranče
1 litr vodky
3 svitky skořice
1 lusk vanilky
300 g cukru krystal
3 dcl vody
Z pomerančů oloupejte slupku a dejte ji do velké šroubovací lahve. Přidejte skořici a vanilku. Zalijte vodkou, uzavřete a nechte minimálně 24 hodin macerovat – ne v lednici, ale taky ne na kamnech.
Nakrájejte oloupané pomeranče (1–2 můžete nechat se slupkou). Naskládejte je do další lahve a prosypávejte je přitom cukrem. Poté všechno zalijte trochou vody (asi 2 dcl). Uzavřenou nádobu protřepejte a také nechte 24 hodin odležet, aby se cukr rozpustil.
Druhý den začněte vařením sirupu: pomeranče s cukrem dejte do hrnce, přidejte trochu vody a pomalu vařte, aby se cukr definitivně rozpustil a uvolnila se pomerančová šťáva.
Asi po 15 minutách hrnec odstavte a nechte chvíli vychladnout. Mezitím sceďte macerovanou vodku, ideáloně přes plátno (utěrka, kapesník…). Po vychladnutí sceďte také sirup a obě části smíchejte. Přelijte do lahví a je to.
Alcahoolu už mám dost, ale mohla bych zkusit před Sivlestrem. Z každého jen oblíznu, aby h věděla, co daruju, ale pro sebe bych mohla vyrobit skleničku na ulizování😋😋
Tak tady jsem se trochu ztratila ….. 4 pomeranče …..
1. z pomerančů oloupejte slupku …..
2. nakrájejte pomeranče (1-2 můžete nechat se slupkou) …..
Jako věřím, že to bude dobré, jen je těch pomerančů je asi málo. Ale určitě bych vyzkoušela.
Nemusis tu slupku oloupat ze vsech, na aromatizovanou vodku staci ze dvou a furt to jsou 4 pomerance. 😉
Díky, zítra vyzkouším 😘😘