150 g ovesných vloček
100 g polohrubé mouky
100 g másla
50 g mletých ořechů
50 g medu
Čokoláda na potažení
Kokos na posypání
Vločky rozmixujeme na jemno a ze všech surovin zpracujeme těsto. Vločky bývají hodně suché, takže pokud se těsto drolí, pomůžeme si cca dvěma lžícemi vody. Vyválíme na silnější plát a vykrajujeme tyčinky (autorka viz foto). Pečeme do růžova. Po vychladnutí potáhneme čokoládou a posypeme kokosem (nemusí být, ale hezky to vypadá).
Tyto tyčinky chutnají všem, kdo preferují méně sladké pečivo.
Poslala a.rena
To věřím, že je to mňamka! Ale když tady neustále a marně šekrmám o zvzůreček, nenyslela jsem obrtázek firmičky!😥😥
Moje firmička by se do krabičky nevešla, je docela velká, a cukroví jsem ještě letos nepekla, takže vzůreček ještě není. 😉
Ještě jsem k receptu zapomněla dodat, že i slepované kakaovým krémem je moc dobré.
Ó, moje zlatá stříbrná formička, kterou vykrajuju vanilkové rohlíčky a která mi vždycky ušetří hodně práce i nervů. 🙂
Jsme naladěné na stejnou vlnu. Taky vykrajuji už několik let rohlíčky touto formičkou a na ovesné cukroví zbylo obyčejné kolečko.
Huš už! Dorostenka pravila:“Mámo, nepeč. Napeču pro nás, pro muže (její chlapec miluje ji i její cukroví, tak mu v červenci upekla šest druhů z kila a půl mouky a ani jsme neochutnali) i pro Ukrajince.“ Jak řekla, tak udělala. Na mě zbylo jen dělání úlků v týdnu před Vánoci… Jenže vy jste houby kamarádky a dáváte sem samý bezvadnosti. I když se držim při zemi tak jsou tu nejmíň tři druhy „must have“. Tak to letos vopravdu bez práce koláče nebudou…