(2856) Škvarkové cukroví

150 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g najemno umletých vepřových škvarečků
2 žloutky
citronová kůra
1/4 lžičky mleté skořice
2 namleté nebo jemně utlučené hřebíčky

Ze všech surovin zadělat těsto a v chladu nechat odpočinout. Pa vyválet na asi
1/2 cm, vykrájet a ve středně teplé troubě upéct do bledě růžova. Po vychladnutí
se má slepovat rybízovou zavařeninou a pocukrovat, ale i bez slepování, jen tak,
jak se narodilo, je výborné.

Poslala Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2856) Škvarkové cukroví

  1. lakysa22 napsal:

    Nikdo mě nevaroval, že mám vyšívat sádlo – u nás ty škuvarky mizí bleskem.. je to závada v kominikaci😥 nezbyl ani kousek??

  2. a.rena napsal:

    Toto cukroví dělávala moje, babička a nikdy nevydrželo do Vánoc. Neplnilaho, stejně by to nestihla.

  3. BOYE napsal:

    Tak kvůli tomuhle koupím sádlo! Nechtělo se mi škvařit kvůli jedněm sádlovým koláčkům, ale teď se vyskytl vážný důvod!

  4. kvetula.v napsal:

    No jo… já zrovna dneska dostala sklenici čerstvě vyškvařených škvarků. JÁ dostala a chlap se mi do nich hned zamiloval. Prej že bude cukroví dost a chleba se škvarkama je taky pochoutka. Takže ukládám a upeču až si příště vyškvařím sama – to jich bude víc 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..