150 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g najemno umletých vepřových škvarečků
2 žloutky
citronová kůra
1/4 lžičky mleté skořice
2 namleté nebo jemně utlučené hřebíčky
Ze všech surovin zadělat těsto a v chladu nechat odpočinout. Pa vyválet na asi
1/2 cm, vykrájet a ve středně teplé troubě upéct do bledě růžova. Po vychladnutí
se má slepovat rybízovou zavařeninou a pocukrovat, ale i bez slepování, jen tak,
jak se narodilo, je výborné.
Poslala Fialka
Nikdo mě nevaroval, že mám vyšívat sádlo – u nás ty škuvarky mizí bleskem.. je to závada v kominikaci😥 nezbyl ani kousek??
Nc si z toho nedělej, taky jsem poslední škvarky sežpapala.
Toto cukroví dělávala moje, babička a nikdy nevydrželo do Vánoc. Neplnilaho, stejně by to nestihla.
tak yho pamatuju…tetky ho píkávaly, po zabijačkách…
Tak kvůli tomuhle koupím sádlo! Nechtělo se mi škvařit kvůli jedněm sádlovým koláčkům, ale teď se vyskytl vážný důvod!
Vřele doporučuju, a když jich bude ze škvaření víc, určitě budeš vědět, co s nimi. 🙂
No jo… já zrovna dneska dostala sklenici čerstvě vyškvařených škvarků. JÁ dostala a chlap se mi do nich hned zamiloval. Prej že bude cukroví dost a chleba se škvarkama je taky pochoutka. Takže ukládám a upeču až si příště vyškvařím sama – to jich bude víc 😋😎