(2865) Karbanátky s růžičkovou kapustou a květákem

mleté maso (vepřové nebo mix)
růžičková kapusta
květák
strouhanka
bramborový škrob
vejce
cibule
česnek
sůl
pepř
majoránka
špetka zázvoru
olej nebo sádlo na smažení

Růžičkovou kapustu zbavenou svrchních poškozených listů a na růžičky rozebraný květák předvaříme v páře do poloměkka a necháme vychladnout. Pak květák nastrouháme na velkých slzičkách a kapustičky nakrájíme nadrobno. V misce smícháme maso, zeleninu, drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, menší šálek strouhanky, vrchovatou lžičku solamylu, vejce, sůl a koření a dobře propracujeme. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které zvolna usmažíme nebo na plechu vyloženém pečpapírem upečeme. Poměr zelenina : maso je asi 2 : 3.   Podáváme s různě upravenými brambory, brkaší nebo jen s pečivem.

Poslala Fialka: „Trochu jsem si pohrála a část hmoty upekla v silikonových mini bábovičkách. Měla jsem  hotový brsalát, tak jsem ho dala jako přílohu a i tahle kombinace byla moc dobrá.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2865) Karbanátky s růžičkovou kapustou a květákem

  1. jarybarka napsal:

    Karbanátky s masem a kapustou dělám. A s květákem zkusím.To je dobrý nápad.Boženko ty bábovičky jsou vtipné.Vnučka by určitě snědla alespoň 3.

  2. Vera M. napsal:

    Krásné jídlo . Kdo by po tom neskočil .
    Nemůžu se dočkat salátu

  3. a.rena napsal:

    Jo, to bych mohla v množství přímo velkém. Zvlášť ty bábovičky ve mně vyvolávají slinění.

  4. kvetula.v napsal:

    Dělávám s kapustou i kapustičkama, ale květák jsem do mletiny nikdy nemíchala, stejně tak jsem nikdy nesmíchala květák s kapustou. Vyzkoušíme, i když takové krásné bábovičky nemám.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..