mleté maso (vepřové nebo mix)
růžičková kapusta
květák
strouhanka
bramborový škrob
vejce
cibule
česnek
sůl
pepř
majoránka
špetka zázvoru
olej nebo sádlo na smažení
Růžičkovou kapustu zbavenou svrchních poškozených listů a na růžičky rozebraný květák předvaříme v páře do poloměkka a necháme vychladnout. Pak květák nastrouháme na velkých slzičkách a kapustičky nakrájíme nadrobno. V misce smícháme maso, zeleninu, drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, menší šálek strouhanky, vrchovatou lžičku solamylu, vejce, sůl a koření a dobře propracujeme. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které zvolna usmažíme nebo na plechu vyloženém pečpapírem upečeme. Poměr zelenina : maso je asi 2 : 3. Podáváme s různě upravenými brambory, brkaší nebo jen s pečivem.
Poslala Fialka: „Trochu jsem si pohrála a část hmoty upekla v silikonových mini bábovičkách. Měla jsem hotový brsalát, tak jsem ho dala jako přílohu a i tahle kombinace byla moc dobrá.“
Karbanátky s masem a kapustou dělám. A s květákem zkusím.To je dobrý nápad.Boženko ty bábovičky jsou vtipné.Vnučka by určitě snědla alespoň 3.
Krásné jídlo . Kdo by po tom neskočil .
Nemůžu se dočkat salátu
Jo, to bych mohla v množství přímo velkém. Zvlášť ty bábovičky ve mně vyvolávají slinění.
Dělávám s kapustou i kapustičkama, ale květák jsem do mletiny nikdy nemíchala, stejně tak jsem nikdy nesmíchala květák s kapustou. Vyzkoušíme, i když takové krásné bábovičky nemám.