hladká mouka
máslo
droždí
cukr
voda
sůl
pepř
muškátový ořech
crème fraîche
slanina
červená a bílá cibule
5 g droždí rozdrobíme do
50 ml vlažné vody a
půl KL cukru
a necháme vzejít.
500 g hladké mouky smícháme s
25 g másla
200 ml vody a vzešlým kváskem.
Vypracujeme tužší těsto a necháme hodinu v teplé odpočívat.
500 g crème fraîche osolíme a opepříme, nastrouháme muškátový oříšek a promícháme.
Těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme na úplně tenké placky. Dáme na pečící papír. Na těsto dáme crème fraîche, posypeme tenkými proužky slaniny ( celkem 280 g) a proužky červené a bílé cibule (280 g). Pečeme na obráceném plechu 4 až 5 min na 250°.
Recept a foto pan Milan Paleta
Super návod na výrobu crème fraîche má pan Cuketka, dělala jsem a je výborný.
Já četla kilo cukru…no jo, ještě jsem neměla ☕
Taková alsaská pizza,stejně mám raději bílý podklad,než červený.Děkuji…
přesně, říkáme tomu alsaská pizza, ale já zase červenou cibuli…
Připomíná mi to Flammkuchen, a ten můžu. A ty vypečené okraje na fotce bych hned okousala 🙂
Zkusím i tento recept, díky
Dala bych si, vypadá výborně.
A všimněte si , jak malinko má droždí – a funguje to . Luxusní recept . Mňam