4 vajíčka
80 g cukru
1 vanilkový cukr
ušlehejte do pěny – stačí ručně
Přidejte
100 ml mléka
100 ml oleje
220 g hladké mouky
2 prdopeče
kůru z citronu nebo pomeranče
Původní recept vypadá tak, ze se 2/3 těsta naliji do formy na biskupský chlebíček, přidají se větší cákance džemu a zalije se zbytkem těsta. Zkoušela jsem, ale džem se propadl a nevypadalo to hezky. Podruhé jsem do těsta přidala hrst hrůzinek a hrst kandovaného ovoce.
Peče se na 180° asi 35 minut. Po upečení se vrch potře džemem a nechá zaschnout.
Poslala Děvětapadesátka: „Zkoušela jsem recept zvaný rozlitý dort, je dobrý a hodně variabilní. Určitě to půjde proříznout a namazat, do těsta dát ořechy, kakao…
Je to vcelku rychlovka a fantazii se meze nekladou.“
něco podobného jsem zahlídla u Turků na youtube, čekala jsem celé video,jak to bude vypadat, ale neoslovilo mne to. Tam, kde bylo hodně jahodové marmelády, tam se to propadlo,tam ,kde málo,to nebylo ani poznat, utrpěla tím barva buchty, místo jemně žluté ,byla taková,jako ušmudlaná…lili to na plech, ne do hřbetu a uplyne tejden a Haderka to sem dá a 59 vylepší…tak tomu dám šanci….
Jsou prostě lepčí, než Turci..👍
Takové ala biskupský chlebíček … Nevypadá to věru zle, ale fakt 2 celé prášky do pečiva?🤔
Taky mě to zarazilo
Adéj, Jana sem psát nemůže, ale v e-mailu mi potvrdila, že je to opravdu dobře. Protože se mi recept líbí, jdu do téhle varianty ala biskupský chlebíček 😋😎