cca 0,5 kg uzených kostí
cibule
těstoviny
sýr Niva
smetana
půl hrníčku na kávu vody z těstovin
Nejprve uvaříme uzené kosti, bez ničeho, mají chutě dobré. Potom zesklovatíme cibuli na másle, přidáme osmahnout obrané maso z kostí. Mezi tím dáme vařit těstoviny. Do osmahnuté cibulky s máslem přilijeme šlehačku a rozdrobíme Nivu, nakonec přidáme těstoviny a trochu vody z vaření, promícháme a podáváme.
Poslala Úsměvka: „Příště bych tam přidala ještě hrášek, ať povařený nebo z konzervy … pro barvu. Může být i petrtelka, ale já jí zrovna nemám čerstvou …
Bylo to skvělé a hodně jedlé.“
Rychlé snadné jednoduché.
Ta smetanovonivová majda a uzené…ólalá.
Uzeného mám zbytek, tak jen koupit Nivu a pošmâknu si! Recpetík jak na zavoilanou, zrovna jsem uvažovala, co s tím uzeným..díky!!
Těstoviny s uzeným občas dělám, ale smetanovonivová omáčka mne k tomu nenapadla. Díky za tip, vyzkoušíme 😋😎
Kočky, asi by tam šel sýr i jiný, já ho doma neměla. Ale s tou Nivou to bylo skvělé, opravdu.
K tomu byla kyselá okurka a nakládané papriky …. bylo to skvělé.
Tak já mám jen ty těstoviny. Ale díky, vyzkouším. Jen asi s nivou ne. Gorgonzolu mám ráda.
Jestli vám to nebude vadit,tak s těstovinou jsem včera četla taky jeden recept.Na cibulce spejchnout slaninu (uzený,kousek vepřového,atd.),na to zelí-kysané nebo čerstvé,jak kdo rád,podusit a do toho uvařené těstoviny.zamíchat.Taky jsem na to dostala chuť.Co říkáte_?
Ivo díky za připomenutí.Dělavala jsem a už dlouho nebylo.To taky výborně klouže do krku.