500 g mletého masa (kuře, krůta, zde králík)
1 vajíčko
2 lžíce zakysané smetany
strouhanka
2 lžičky škrobu
sádlo (nebo olej)
sůl, pepř, petrželka
Na náplň
žampiony
šunka
strouhaná mozzarella
nožičky párku
Maso dobře propracujeme a navrstvíme v asi centimetrové vrstvě na alobal důkladně pomazaný olejem.
Placku posypeme nakrájenými žampiony, šunkou a sýrem, doprostřed dáme nožičky párku a s pomocí alobalu zavineme. Roládu do alobalu zabalíme a dobře utáhneme a utěsníme. Pečeme přibližně 50 minut. Poté odstraníme alobal, poklademe tenkými plátky másla a necháme ještě chvilku v troubě zezlátnout. Díky alobalu zůstalo maso šťavnaté a škrob podržel soudržnost, protože králičí maso moc dobře nepojí. Je i suché, proto sádlo. A samozřejmě co do náplně se fantazii meze nekladou.
Poslala a.rena: „Podávala jsem s bramborovou kaší a pečeným zelím – viz recept 2929. Zelí jsem pekla podle receptu, na upečené kousky jsem položila tenký lupínek másla na vůni. Bylo luxusní, klidně bych obědvala jenom to.“
Vypadá to krásně a určitě skvěle chutná. Roládu z mletého jsem zatím ještě nikdy nezkoušela.
Ó, ta se povedla! A zaujal mě nápad s pečením v alobalu, při nejbližší příležitosti vyzkouším. Díky. 🙂
Krásnej talíř, hezky nasrvírtovanè, až se sbíhaj sliny…v alobalu zkusím z prasátkovýho..😋
Také peču sekanou roládu jen v alobalu. A místo zakysané smetany dávám na půl kila mletého masa jednu smetanu, dovnitř roláda dle libosti, třeba nakládaná červená paprika, vajíčko, atd.. Roláda je jemná a nemá chybu.
Je krásná.
Já do rolady z mletého vepřového dávám sůl pepř sladkou smetanu a pořádnou lžíci domácí vegety škrob jsem začala dávat až podle Jany 59.
Promíchám a nechám v lednici alespoň hodinu.
Peču pod pečícím papírem.
Díky Reni za připomenutí.Už dlouho nebyla a bude velmi brzo.Doufam že bude tak pěkná jako ta tvoje.
Dámy, neračte se na mě hněvat, nikomu nechci upírat žádné zásluhy – ale Devětapadesátka přišla jako první se šlehačkou do masa (u kapustových karbanátků – 2277), nikoliv se Solamylem. Dobře – jsem ješitná – ale Solamyl jsem doporučovala už na PŽ a kdybyste se koukly do starších receptů, máme ho v receptech 127, 154, 199, 437, 600, 644, atd, atd. Květa ho má v receptu 1608.
A první to vyzkoušela Fialka v receptu 2307.
A vlastně ještě dřív je šlehačka u Úsměvky – 1464.
O pečení sekané v alobalu jsem ještě neslyšela, to musím zkusit. Párek nahradím klobáskou, ostatní inkredence mám. Super receptík 👍 Jen nevím, jestli se mi do remosky k sekané vejde i to zelí. Ten recept taky vypadá prudce jedlý. 😋😎
ji tak píkávala máti,když měla trach,že jí rupne..v alobalu nikdy nepraskla 😀
Přiznávám, miluju skotské vejce (netuším, jak se to u vás zove), je to s vajcetem. Jinak miluju sekačku jako takovou, ale vypadá luxusně, to zase ano 👍👍👍