(2937) Roláda z mletého masa

500 g mletého masa (kuře, krůta, zde králík)
1 vajíčko
2 lžíce zakysané smetany
strouhanka
2 lžičky škrobu
sádlo (nebo olej)
sůl, pepř, petrželka

Na náplň
žampiony
šunka
strouhaná mozzarella
nožičky párku

Maso dobře propracujeme a navrstvíme v asi centimetrové vrstvě na alobal důkladně pomazaný olejem.
Placku posypeme nakrájenými žampiony, šunkou a sýrem, doprostřed dáme nožičky párku a s pomocí alobalu zavineme. Roládu do alobalu zabalíme a dobře utáhneme a utěsníme. Pečeme přibližně 50 minut. Poté odstraníme alobal, poklademe tenkými plátky másla a necháme ještě chvilku v troubě zezlátnout. Díky alobalu zůstalo maso šťavnaté a škrob podržel soudržnost, protože králičí maso moc dobře nepojí. Je i suché, proto sádlo. A samozřejmě co do náplně se fantazii meze nekladou.

Poslala a.rena: „Podávala jsem s bramborovou kaší a pečeným zelím – viz recept 2929. Zelí jsem pekla podle receptu, na upečené kousky jsem položila tenký lupínek másla na vůni. Bylo luxusní, klidně bych obědvala jenom to.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2937) Roláda z mletého masa

  1. Mira napsal:

    Vypadá to krásně a určitě skvěle chutná. Roládu z mletého jsem zatím ještě nikdy nezkoušela.

  2. bozena.fialova napsal:

    Ó, ta se povedla! A zaujal mě nápad s pečením v alobalu, při nejbližší příležitosti vyzkouším. Díky. 🙂

  3. lakysa22 napsal:

    Krásnej talíř, hezky nasrvírtovanè, až se sbíhaj sliny…v alobalu zkusím z prasátkovýho..😋

  4. Veverka napsal:

    Také peču sekanou roládu jen v alobalu. A místo zakysané smetany dávám na půl kila mletého masa jednu smetanu, dovnitř roláda dle libosti, třeba nakládaná červená paprika, vajíčko, atd.. Roláda je jemná a nemá chybu.

  5. jarybarka napsal:

    Je krásná.
    Já do rolady z mletého vepřového dávám sůl pepř sladkou smetanu a pořádnou lžíci domácí vegety škrob jsem začala dávat až podle Jany 59.
    Promíchám a nechám v lednici alespoň hodinu.
    Peču pod pečícím papírem.
    Díky Reni za připomenutí.Už dlouho nebyla a bude velmi brzo.Doufam že bude tak pěkná jako ta tvoje.

  6. kvetula.v napsal:

    O pečení sekané v alobalu jsem ještě neslyšela, to musím zkusit. Párek nahradím klobáskou, ostatní inkredence mám. Super receptík 👍 Jen nevím, jestli se mi do remosky k sekané vejde i to zelí. Ten recept taky vypadá prudce jedlý. 😋😎

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Přiznávám, miluju skotské vejce (netuším, jak se to u vás zove), je to s vajcetem. Jinak miluju sekačku jako takovou, ale vypadá luxusně, to zase ano 👍👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..