5 kapií
¾ kg rajčat, 1 cibule
2 stroužky česneku
rajský protlak
sladká mletá paprika, mletý pepř
3 vejce
½ kg kvalitních klobás (šunková, krůtí, …)
olej nebo sádlo
Rozehřejeme tuk, zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky a česnek na plátečky. Vmícháme sladkou papriku – pozor, nepřipálit! Přidáme kapie, nakrájené na čtverečky (nebo proužky, jak kdo rád) přikryjeme a dusíme až papriky změknou. Přidáme nakrájená rajčata a klobásy, osolíme, opepříme a dodusíme doměkka. Přidáme dvě vrchovaté lžíce rajského protlaku – lečo bývá pokrm vodový a protlak mu dodá hedvábnou konsistenci. Netřeba se bát, že jídlo bude ostře kyselé – kapie jsou sladké papriky.
Na závěr přidejte vejce a míchejte při prudkém varu, až se vejce srazí
Autorka receptu: HaderachKwisatz
PS: Já měla rajčata mnoha barev i tvarů 🙂
Tak protlak nedávám,ale zkusím, a když je lečo hodně řídké,tak přidám dětskou krupici. Ne moc,ale ono se to trochu zahustí a není to k poznání a mám ráda nakonec petrtelku.
🙂
Já při dušení nepřikrejvám – větší odpar. Vejce nevmíchávám, alébrž nadělám v hmotě důlky, vejce vyklepnu a nechám ztuhnout. Množství podle počtu žravců (2 vejce na jednoho), nebo strávníků (1 : 1)…
Nedávno jsem jedla lečo u ségry a protože nemám ráda vejce v leču udělala vaječnou omeletu a lečo mi dala na ní.Bylo to dobré a vypadalo to zajímavě.?
Takhle dělám rančerský vejce (TAKY na ně dojde), ale ty jsou ještě s mletým masem.
Jj, z těch jsem to ukradla 🙂 Taky je takhle dávám do koprovky, ale tam se hůř dělají důlky…
Šiš, ty seš číslo! 🙂 🙂 🙂