Listové těsto tence rozválíme, nakrájíme na čtverečky (5×5 cm). Na každý položíme páreček/kousek salámu (může být i ostřejší), na něj dáme trochu okapaného kyselého zelí. Pevně stočíme do trubičky a svinutým koncem položíme na vodou opláchnutý plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Na PŽ v roce 2016 vložila Úsměvka, zachránla Imelda. A diskuzi ještě padlo:
Haderach: „Se zelím – to bych tam zkusila dát anglickou, ne?“
Usmev.na.moji.tvari: „Můžeš, já si dávám s prckem párek, tomu mojemu většinou ostřejší klobásku, jen ta, jak je mastná, tak to vytéká na plech. Tak dávám pečpapír … už když jsem to sem loupla, tak jsem věděla, co bude k večeři. Zakoupit 2 listová těsta musím.“
To je určitě dobré pohoštění a dá se to připravit předem,jenom těch 5×5 se mi zdá malý,teď jsem si to zkusila s papírem. A zavinovaní-jako peřinka,nebo rovně,co je
lepší? už kvůli tomu zelí,což je výborný nápad.
Ivčo, jsou to minipárečky ….. u nás v obchodě je mají, tak proto 🙂
Ty čutvrerečky jdou dobrý nàpad – já to dělala jen jednou – obtáčela jsem jako trubičky..
U nás se tomu říká pánský kremrole.
Himbajs, na co myslím. Opravuji: chlapský kremrole!
Mno …. netuším, na co myslíš, ale skvěle jsi to přirovnala. 🤣🤣🤣🤣
Inu, rozměrově by to na těch 5 cm odpovídalo… 🙂
Fialko! Poprskala jsem si kafem celej stůl i tablet, ještě že se dá utřít🤣
Mě tam to zelí taky moc baví . Určitě si vzpomenu